USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Чим приваблює туристів 11-метрова гойдалка на Волині

30 Серпня 2023 07:12
У селі Поромів Володимирського району, що розташоване на заході області, неподалік кордону з Польщею, звели гойдалку заввишки 11 метрів. Близько двох років вона манить до себе туристів.

Ідея створити високу гойдалку виникла ще три роки тому, після того, як у громаді дізналися про подібну локацію на Закарпатті. Будували гойдалку всім селом, ідеться в сюжеті 12 каналу.

До будівництва долучилися місцеві підприємці та лісівники. Останні допомогли знайти високі сосни. Тож на атракцію пішло мінімум витрат. Гойдалку встановили на одній із найвищих точок громади. Навпроти – недобудована шахта №10.

«Це ніби візитівка для цієї шахти. Можливо, приїде інвестор, який придбає цю шахту, і вона буде працювати», – сподівається голова Поромівської громади Олег Савчук.

Реалізували задум із гойдалкою наприкінці 2021-го. Тоді не збиралися ставити рекорди, але так уже вийшло, що поромівська гойдалка обігнала закарпатську висотою майже 9,5 метра.

«У нас гойдалка висотою 11 метрів 5 сантиметрів. Це для відпочинку, а не для рекорду», – сказав Олег Савчук.

Додав, що не знає, чи поромівська гойдалка нині найвища в країні. Та й за таким статусом громада не женеться. Найперше хоче вдосконалити місце відпочинку, яке так полюбилося і місцевим, і туристам. Завершити облаштування локації завадила повномасштабна війна. З часом тут планують створити багатофункціональну зону відпочинку, розмістити дитячі майданчики та проводити різноманітні заходи.
Поки сюди їдуть гойдатися та відпочивати мешканці сусідніх областей і навіть з-за кордону. Місце неодноразово відвідували представники іноземних делегацій.

Окрім чудової локації для відпочинку, гойдалка стала ще й хорошим маркетинговим ходом. Завдяки її появі про Поромівську громаду знають не лише в Україні, а й за її межами.

Відвідати гойдалку можна в будь-який день і час безоплатно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus