USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.95

Чим цьогоріч «Мандрівний вішак» дивуватиме лучан

30 Вересня 2016 08:46
Фестиваль із цікавими гаслом – «Театр за межами театру», «Мандрівний вішак», який відбудеться уже цього тижня, буде дивувати та провокувати лучан і гостей міста, інформує Громадське Волинь.

У п’ятницю, суботу та неділю (30 вересня – 1 жовтня) відвідувачі дійства зможуть побачити різноманітні за тематикою та жанром вистави дев’яти колективів з України, Литви, Польщі та Грузії. Усі вони, відбудуться не на традиційних театральних майданчиках, а в місцях, які не використовуються для мистецьких заходів. А саме: колишній комбінат хлібопродуктів, дитячий атракціон «Автодором», електроапаратний завод «ЕНКО», Луцький замок та інші.

Фестиваль «Мандрівний вішак» уже втретє відбувається у Луцьку. Про особливості цьогорічного дійства, журналісти «Громадського.Волинь» поспілкувались із співорганізатором заходу, художнім керівником театру-студії «ГаРмИдЕр» Русланою Порицькою.

«Цей фестиваль має двох основних організаторів – це театр «ГаРмИдЕр» та Луцька міська рада. Водночас, ми дуже втішені з того, що на рівні з нашими титульними партнерами ще є громада Луцька. 6080 гривень скинулися на «Вішак» прості лучани», – зазначає Порицька.

Основними критеріями, якими керувалися організатори під час відбору учасників фестивалю, були якість запропонованих вистав, можливість їх пристосування до того чи іншого майданчика та різноманітність.

«У нас є три представники з інших країн, та шість українських колективів. Так що Україна всетаки домінує і це добре. Ми повинні бачити, як розвивається український театр, як розвивається театр за кордоном», – розповіла Руслана Порицька.

Варто зазначити, що в рамках фестивалю відбудеться публічне обговорення про шлях розвитку сучасного театру. Окрім учасників фестивалю, під час заходу будуть присутні луцькі художники, каліграфи та дизайнери, які на основі почутого та побаченого спробують створити замальовки, які стануть листвіками чи постерами. Найкращі роботи згодом будуть презентовані на виставці та розтиражовані.

На відміну від минулого року, цього разу театр «ГаРмИдЕр» не показуватиме свої вистави під час фестивалю. «ГаРмИдЕр» під час фестивалю «Мандрівний вішак» це без перебільшення все. Це руки, ноги, вуха, а цього разу ще й переклад і багато інших функцій. Я вірю, що гармидерів ці – це надлюди, але не треба настільки їх випробовувати. Тим паче, ми можемо показати свої вистави за межами залу і поза «Мандрівним вішаком». А на цьому фестивалі основне наше завдання показати глядачам щось інше», – зазначила Порицька.

«Фестиваль сам по собі є наче б то герметичний. Скажу відверто, дуже специфічні постановки, складна тематика, складна театральна мова. Тобто це не є класичні легкі вистави. Водночас, глядач у Луцьку, який готовий сприймати такий театр, є і це нас дуже тішить. Це показали як минулорічні фестивалі, так і розголос і те як люди підтримують рекламну кампанію. Я думаю, що уваги достатньо і її мабуть більшатиме з кожним разом, як ростиме рівень фестивалю», – додала Руслана Порицька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus