USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чиновники задекларували майже 8 мільйонів гривень виграшів у лотерею

29 Березня 2018 19:38
Минулий рік став «фартовим» для лідера Радикальної партії Олега Ляшка - якщо вірити декларації, нардеп виграв понад півмільйона у лотерею. Втім, як виявили аналітики проекту «Декларації», серед чиновників знайшлися й більш «щасливі», інформує портал Bihus.info.

Головним улюбленцем Фортуни серед держслужбовців виявився народний депутат від “Самопомочі” Павло Кишкар. У своїй декларації за 2015 рік він вказав, що виграв в лотерею 1,2 млн гривень. Пізніше в інтерв’ю парламентар запевняв, що підняти великий куш йому допомогло не просте везіння, а ретельно прорахована математична модель: “Я купив лотерейний білет і виграв. Але можливість виграшу дає математичний аналіз. Це досить складна система в плані роботи”.

1 млн гривень виграшу принесла на День народження лотерея “Лото-Забава” начальниці відділу освіти Шполянської міської ради Черкаської області Ірині Каландирець. Рецептом свого успіху чиновниця назвала… магічний камінь у садибі Гоголя на Полтавщині, на якому вона посиділа під час екскурсії напередодні і загадала виграти мільйон. Щоправда, свій приз Ірина Іванівна отримує частинами - згідно щорічної декларації за 2017 рік і форми змін за 2018, поки що “М.С.Л.” виплатила їй близько 300 тисяч гривень. Але зупинятися на досягнутому вона не збирається і заявляє про намір поборотися за джек-пот у розмірі 3 млн гривень.

777 тисяч гривень “підняла” у лотерею і дружина начальника відділу Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Олександра Мороза, вивівши свого чоловіка на третє місце нашого рейтингу.

Випробувати власну вдачу Олега Ляшка, вочевидь, надихнув однопартієць - затятий гравець Олексій Ленський. У 2015 році йому вдалося виграти в “Українську національну лотерею” 9,5 тисяч гривень, а в 2016-му зірвав великий куш - майже 562 тисячі. У новій декларації за 2017 рік також знайшлося місце виграшу, але цього удача Ленського зрадила - сума виграшу склала лише 76,5 тисяч гривень.

А от самому лідеру “Радикальної партії” Фортуна посміхнулася одразу - і не раз, а тричі. 24 жовтня 2017 року він подав декларацію про суттєві зміни, в якій повідомив про три виграші в “УНЛ” на загальну суму 571 тисяча гривень. Принесли їх Ляшку нібито ставки на футбольні матчі. Але “методом Ляшка” після цього чомусь зацікавилися зовсім не математики, а НАБУ, яке запідозрило нардепа у декларуванні недостовірної інформації та незаконному збагаченні.

Загалом у 2015-2018 роках чиновники виграли у лотереях і на букмекерських ставках 7 874 тисячі гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ник Показати IP 29 Березня 2018 20:26
дети лейтенандта шмидта наши недотуркани депутаты воны знають 101 спопоб обойты законы босами их и пышуть з дырками для себе..тепер тильки недорозвитый буде купляты билеты в лотереи де вже выграши зараннее куплени депутатами
лучанин Показати IP 29 Березня 2018 20:41
Складний математичний аналіз, зачарований камінчик... Це на кого розраховано? Візьміть будь-який колектив з 430 чоловік (в школах, дитячих садах, фабриках, військових частинах...) там теж, так часто і в такій кількості виграють? Це дуже схоже на хабар під прикриттям.
NewsPR Показати IP 7 Січня 2019 14:34
Анекдот: — Это правда, что Романович выиграл "Волгу" в лотерею? — Да правда, только не в лотерею, а в спринт и не "Волгу", а три рубля, и не выиграл, а проиграл, и не Романович, а Кац!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus