USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

ДАІ прибере траурні вінки і пам’ятники з доріг

13 Лютого 2009 17:54
Питання про необхідності демонтажу ритуальних знаків уздовж автодоріг порушувалися й обговорювалися на спільній нараді Укравтодору, Міністерства транспорту і ДАІ МВС України. Про це 12 лютого повідомляють «Волинські Новини».
Наголошувалося, що встановлення ритуальних знаків (вінків, пам’ятників, фотографій тощо) загиблим на місцях ДТП уздовж смуг, відведених для автомобільних доріг, погіршує безпеку руху.
«Наявність ритуальних знаків погіршує естетичний вигляд доріг, негативно впливає на учасників дорожнього руху і може стати супутньою причиною здійснення ДТП. Практично в жодній розвиненій країні центральної Європи не зустрічаються ритуальні знаки загиблим в ДТП на узбіччях доріг», – цитує повідомлення Мінтрансу сайт «Салон Дона і Басса».
Крім того, це ще суперечить закону. Зокрема, згідно із статті 9 Закону України «Про автомобільні дороги» заборонено встановлювати в межах відведеної смуги об’єкти, які не є складовою автомобільних доріг, без узгодження з їх власниками.
За наслідками наради, ухвалили демонтувати ритуальні пам’ятні знаки силами співробітників ДАІ і дорожніх підприємств.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus