USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ДАІ питатиме із водіїв за «чисте повітря»

1 Червня 2010 17:53
За даними Волинського гідрометеоцентру, викидів в атмосферу в Луцьку значно побільшало цієї весни.

Про це повідомила служба інформації ВОДТРК.

Начальник міської комплексної лабораторії спостережень за забрудненням навколишнього середовища Наталія Нікітна каже, що схожу ситуацію спостерігає щороку. Транспорту на вулицях Луцька стає дедалі більше, але такого різкого сплеску вона ще не бачила. Причиною ситуації, на думку фахівця, може бути пальне.

Як повідомив заступник міського голови Борис Сорока, викиди в атмосферу здійснюють 247 підприємств міста. Втім, не вони, а саме автотранспорт є основним забруднювачем повітря. Вирішити проблему могла би комплексна схема організації дорожнього руху.

«Зараз Луцьк – єдиний обласний центр, в якому такої схеми немає», – стверджує начальник дорожнього відділу департаменту ЖКГ Сергій Ярош.

Для розробки проекту схеми організації дорожнього руху потрібно не менше 200 тисяч гривень. Борис Сорока переконаний, що згодом депутати міської ради виділять цю суму.

Тим часом із забрудненням повітря в Луцьку боротимуться звичним методом: із 7 червня до 7 липня триватиме акція «Чисте повітря». Під час акції автотранспорт перевірятимуть на кількість викидів.

Раніше контролем займалися екологічні інспектори, нинішнього року цю функцію виконуватиме ДАІ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
дідо Показати IP 1 Червня 2010 19:15
не автівки є причиною забруднення, а безграмотно організований рух... біля Варшавки купа машин, а їхати можна тільки в один ряд...і Даї нічого не робить ,тільки стриже капусту,за дурні знаки...
Читач Показати IP 1 Червня 2010 21:06
дідо, Ви хочете ДАІ з торбою по світу пустити?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus