USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

ДАІ збільшить штрафи за не пристебнуті ремні та розмови по мобільному

16 Листопада 2009 15:09
Державтоінспекція обіцяє жорсткіше карати водіїв, які їздять без ременів безпеки та полюбляють говорити по мобільному за кермом. Уже найближчими місяцями штрафи за ці порушення можуть збільшитися. Про це 16 листопада повідомляють «Волинські новини».
Про посилення контролю за дрібними порушеннями сьогодні заявив начальник департаменту ДАІ Міністерства внутрішніх справ України Сергій Коломієць в інтерв’ю «Газеті по-київськи». «Почнемо реально штрафувати за ремені… Якби ті, хто загинув під час ДТП, були пристебнуті, третина точно залишилися б живими», - заявив міліціонер. Досі розмір штрафу за не пристебнуті ремені безпеки сягає від 425 до 510 гривень.
Міністерство мотивує ймовірне підвищення штрафу тим, що жорстке покарання таки рятує людей. Скажімо, після запровадження високих штрафів у 2009-му вдалося знизити кількість загиблих у ДТП з 9,5 до 5,5 тисячі чоловік.
«Штрафуватимемо також за розмови по мобільному. Минулого року ми дали команду не педалювати це питання, щоб різко людей не шокувати, але поступово будемо і за це починати штрафувати», - пообіцяв начальник департаменту ДАІ.
Нагадаємо, штраф за розмову по мобільному телефону під час водіння автомобілів сягає від 3,40 до 8,50 гривень. Його запровадили 14 листопада 2008-го. Проте насправді інспектори ДАІ завжди обмежуються усними попередженнями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Юка Показати IP 16 Листопада 2009 15:20
мене дивує чому до цього часу штраф за розмову по мобільному такий смішний. тобто, якщо ти не пристебнув ремінь безпеки - це набагато гірше, ніж сидіти за кермом і рулювати пальцем однієї руки, бо ж другою треба тримати мобільний, а увага на дорогу взагалі в цей час відключається!
Vetal Показати IP 16 Листопада 2009 15:56
Юка я тобі скажу що кермують майже завжди однією рукою, але не в цьому справа, куди ще ті штрафи підвищувати, і так вже ДАІ зажерлось, якщо так хочуть боротись, то за систематичні порушення хай забирають права наприклад на місяць, думаю це булоб ефективніше ніж штрафи.
Дядечко Показати IP 16 Листопада 2009 16:44
Ремінь безпеки - не дрібне порушення, а врятоване життя. А за телефони - взагалы выдбирати права на місяць мінімум
OrestN Показати IP 16 Листопада 2009 17:18
я вважаю, що міліціонерам треба підвищити зарплату і разом з тим кожен із них мав би підписати документ про жорстоке покарання кожного міліціонера, який буде злапаний на отримані хабара, тоді може буде якись порядок..
Vetal Показати IP 16 Листопада 2009 17:48
Дядечко навіщо копіювати мою ідею??? до OrestN ну підвищать їм зарплату і що думаєш не будуть брати, ну в них це вкрові, там же цілими сімями працюють, перестануть поважати як перестанеш взятки брати,
Кицька Показати IP 16 Листопада 2009 18:37
Штрафи за такі речі - це хороша ідея. Тільки їх треба так продумати, щоб міліціонери не могли на лапу взяти. Треба штрафувати тих хто дає і тих хто бере....
Ульянов Показати IP 16 Листопада 2009 20:42
від не пристебнутих ременів легко відмазатись - якщо Вас зупинили за таке, то кажіть що ви щойно відстебнулись, і хай докаже зворотнє... ;-) А якщо в протоколі вкажуть "лєвих" свідків (напарник свідком не може бути, Ваші пасажири (родичі, друзі) можуть бути свідками), то сміливо оскаржуйте протокол в суді, і подавайте клопотання про виклик свідків, якщо вони наважаться прийти то можуть отримати до 2-х років, за неправдиві свідчення)) Але краще все таки пристебатись, це один з самих надійних засобів пасивної безпеки!
seal Показати IP 16 Листопада 2009 22:25
А я за підвищення штрафів. До нашої людини доходить тільки таким способом. Чомусь на Заході навіть не виникає питання порушувати правил. Там це, як помити руки перед їжею. А ми тільки те й робимо, що думаємо як відмазатись від скоєного порушення. Правила треба виконувати і все. Крапка.
Я Показати IP 17 Листопада 2009 09:12
Автор абсолютно все переплутав. Штрафи за ремінь та мобільні зовсім не такі!
Куратор Показати IP 17 Листопада 2009 10:50
"Не педалювати, щоб людей не шокувати" - дурня якась. Я розумію, якщо порушення є, то й штраф має бути. А то в законі він прописаний, а насправді, просто причіпка для хабаря. Не хоч покарання - давай дружити.
Куратор Показати IP 17 Листопада 2009 10:53
to Я - а якщо автор все перепутав, то де достовірна інформація. Дайте псилання, будь ласка.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus