USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Даішники відмовилися їхати на Схід: рішення суду

14 Липня 2014 18:35
Даівців, які не поїхали захищати державу на Схід, швидше за все, не поновлять на службі. Суд першої інстанції прийняв рішення стосовно Сергія Гнатюка, одного з 13-ти звільнених державтоінспекторів. Про це повідомляє ТРК «Аверс».

Нагадаємо, 28 травня згідно з наказом Міністра Внутрішніх справ - 10-х працівників волинського управління ДАІ планували терміново відрядити до міста Ізюм Харківської області. Командування мало відібрати по 2 людини з кожного взводу. Ризикувати життям заради держави відмовились майже всі службовці взводу супроводу. Вони, мовляв, почали ставити свої умови. Такі непатріотичні настрої керівництво правоохооронного відомства сприйняло як порушення присяги. Тож, майже весь взвод звільнили. Нині екс-автоінспектори намагаються через суд поновитись на службі.

У якості свідків на суд запросили начальника обласного управління ДАІ Володимира Кравченю та командира того самого незговірливого взводу супроводу - Олександра Лагоду. Обидва вважають, що екс-підлеглі мало того, що порушили присягу віддано захищати державу та ще й відмовились виконувати накази керівництва. Тож, говорити, впевненні свідки, немає про що, бо звільнення - це правильна міра покарання.

Сам позивач, хоча й обіцяв надати журналістам свої пояснення після суду - слова не дотримався. Поки ж екс-даівці судяться, їхні колеги, 4 дні тому повернулись із 30-денного ризикованого відрядження. Заслухавши свідків від обох сторін, суд виніс постанову.

Суддя Віра Смокович заявила: «У задоволенні адміністративного позову Гнатюка Сергія Володимировича до управління Міністерства внутрішніх справ України у Волинській області про визнання протиправним та скасування наказу, поновленя на посаді та повернення середнього заробітку відмовити повністю».

Втім, звільненні, таки зможуть продовжити виконувати свої обов’язки, зазначає Володимир Кравченя: «У нас формується батальйон «Світязь». Можливо, якщо вони мають бажання продовжувати службу - треба виходити з клопотанням на керівництво УМВС для проходження служби в подальшому у батальйоні «Світязь».

Нагадаємо, працівник УДАІ Волинської області Олег Давиденко, який відмовився їхати в зону АТО, забрав свій позов із суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Якубович Показати IP 14 Липня 2014 18:58
У судді прізвище Смокович, а не Смакович
Анонім Показати IP 14 Липня 2014 20:28
коментар було видалено
123 Показати IP 14 Липня 2014 20:45
Підтримую повністю
аяяй Показати IP 14 Липня 2014 21:08
такі рішення повинні прийматись особисто кожним і в добровільному а не в наказовому порядку!
Во! Показати IP 15 Липня 2014 00:23
Так он Аверс показав - не було в наказі жодного прізвища і вбивати вони повинні були йти добровільно. Відповідно відмовилися - мали право, тим більше що злочинного наказу про це не було. Не хочеться захищати даїшників, але вони праві в даному випадку.
ctj Показати IP 15 Липня 2014 07:34
які праві ти конюх.мрієш щоб кацапський біс сюди прийшов
Читаючий Показати IP 15 Липня 2014 08:55
ДАІ - це силове відомство, тому питання вибору їхати чи ні - не повинно було б і стояти. Але ж ці силовики, небійсь у свій час так рвались до своєї улюбленої роботи, бо розуміли, що силове відомство дозволить їм силою настріляти собі і родині. Гнати в шию...
Міша Показати IP 15 Липня 2014 09:13
Одна справа палочкою чарувати гроші на дорозі, а зовсім інша країну захищати, ага?
лучанин Показати IP 15 Липня 2014 10:22
сц..уни вони от і все. без фото перед очима ці товсті вареники в формі з палицями і перед очима грн.
міліціонер Показати IP 15 Липня 2014 18:14
ДАІ - не міліція, а торбохвати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus