USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Данія виділяє військову допомогу Україні на $833 млн

12 Вересня 2023 23:18
Данія надасть Україні пакет військової допомоги вартістю 5,8 мільярда данських крон.

Про це повідомило Міністерство оборони Данії, передає Укрінформ із посиланням на The Guardian.

Зазначається, що допомога включатиме танки і боєприпаси до них, бойові машини піхоти, зенітні гармати.

Передбачається, що із загальної суми 4,3 мільярда буде виділено цього року, 1,4 мільярда у наступному, 2024 році та 52 мільйони – у 2025-му, заявили у данському уряді.

Як наголошується, це дванадцятий і найбільший пакет допомоги, який Данія надає Україні за час повномасштабного вторгнення РФ.

«За понад півтора року війни ми майже вичерпали запаси в галузі оборони. Тому зараз розглядаємо більш цілеспрямовані спільні закупівлі та міжнародну співпрацю, адаптовану до потреб України тут і зараз», – наголосив міністр закордонних справ Данії Ларс Льокке Расмуссен.

Своєю чергою Президент України Володимир Зеленський подякував Данії за черговий і найбільший пакет військової допомоги у розмірі $830 млн.

Про це глава держави написав у соцмережі Х.

«Дякую Данії за 12-й, найбільший пакет військової допомоги на суму $830 млн. Саме про це ми домовлялися минулого тижня під час візиту Прем’єр-міністерки Метте Фредеріксен до Києва. Метте, дякую за вчасну й потужну підтримку. Разом ми відновлюємо мир у Європі», – зазначив Президент.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus