USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Секретар РНБО назвав катастрофу МАУ навмисною атакою Ірану

16 Квітня 2021 20:01
Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олексій Данілов вважає, що катастрофа літака МАУ («Міжнародних авіаліній України») була навмисною атакою Ірану. Ця катастрофа зупинила ескалацію конфлікту Ірану і США.

Про це він заявив в інтерв’ю канадському виданню Globe and Mail, інформує РБК-Україна.

На його думку, Іран міг навмисно збити український літак, щоб покласти кінець військової ескалації з США. Катастрофа сталася тієї ж ночі, коли Тегеран обстріляв американські бази в Іраку у відповідь на вбивство свого генерала Касема Сулеймані.

«Іран не дозволяє нікому вивчати цю трагедію, і вони затримують або уповільнюють будь-які розслідування. Той факт, що вони самі проводять розслідування, – досить дивує, ввічливо кажучи», – зазначив Данілов.

Він також не вірить, що катастрофа була випадковою.

«Це було навмисно. Це була свідома атака», – підкреслив він.

При цьому видання відзначає, що влада Канади не підтримує позицію України, хоча і незадоволена версією Ірану про людський фактор.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Іран у справі про катастрофу літака МАУ пред’явив звинувачення 10 посадовим особам. Їх справи розглядаються у судах, але невідомо, хто саме ці люди.

Київ вважає, що Тегеран проводить непрозоре розслідування та має намір приховати справжні причини катастрофи. У зв’язку з цим Україна хоче «створити проблеми» для Ірану.

Як ми писали, 8 січня минув рік, відколи у небі над Іраном був збитий літак авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України». Він виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран – Київ. На борту перебували громадяни шести країн – України, Ірану, Канади, Швеції, Афганістану та Великої Британії. Усі 176 осіб загинули, серед них – 11 українців (9 членів екіпажу і 2 пасажири), а також 55 громадян та 30 постійних мешканців Канади.

Після кількох днів заперечень іранська влада 11 січня визнала, що український літак був помилково збитий зенітно-ракетним комплексом протиповітряної оборони.

Президент Володимир Зеленський 29 грудня надав звання Героїв України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» членам екіпажу рейсу PS752.

Канадська розвідка отримала аудіозапис розмови, ймовірно, міністра закордонних справ Ірану Джавада Заріфа, який стосується можливих причин збиття літака МАУ поблизу Тегерана.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Це його Показати IP 16 Квітня 2021 21:04
Особиста думка ветеринарного фельдшера
Всезнайко Показати IP 17 Квітня 2021 00:25
Оголошуємо війну Ірану?
так таки так до Всезнайко Показати IP 17 Квітня 2021 14:59
Та чергові санкціі митникам.-окрім своіх!
Я Показати IP 17 Квітня 2021 03:05
кого цікавить що думає неадекват

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus