USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.80 40.00
  • PLN 9.80 9.95

ДБР провело обшуки у вугільній справі, в якій фігурує Порошенко

29 Грудня 2021 19:15
Державне бюро розслідувань провело обшуки у справі про постачання вугілля з окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

У відомстві нагадали, що слідчі ДБР у взаємодії зі слідчими СБУ та під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора здійснюють розслідування у кримінальному провадженні щодо злочинної схеми постачання вугілля із тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям «ЛНР» та «ДНР», у якому вже повідомлено про підозру двом народним депутатам, у тому числі п’ятому президентові України, колишньому міністру енергетики та вугільної промисловості, одній цивільній особі.

Читати ще: Показали, як Порошенко втік від слідчих, які вручали йому повістку. Відео

«З метою уникнення маніпуляцій та подальших інформаційних спекуляцій довкола цього кримінального провадження повідомляємо, що 29 грудня 2021 року слідчими ДБР на підставі відповідних ухвал слідчого судді проведено низку обшуків за місцями можливого зберігання речей чи документів, що мають значення для кримінального провадження», – заявили у ДБР.
У відомстві підкреслили, що діють виключно у межах та у спосіб, визначений законодавством, і проведення обшуків «здійснюється тільки з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень та відшукання знарядь вчинення кримінальних правопорушень».

Раніше співголова парламентської фракції партії «Європейська солідарність» Ірина Геращенко заявила, що у членів партії «ЄС» Юрія Оніщенка та Сергія Березенка вранці 29 грудня відбулися обшуки.

20 грудня виконувач обов’язків Генпрокурора Олексій Симоненко підписав повідомлення про підозру експрезидентові Петру Порошенку у справі про постачання вугілля з окупованих територій.

За даними ДБР, Порошенко підозрюється у тому, що «діючи за попередньою змовою групою осіб, зокрема з-поміж представників вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР».

Читати ще: «Цукерки з лікером підкосили «сивочолого гетьмана»: Порошенко влаштував скандал у прямому ефірі. Відео

У вересні-листопаді 2021 року у цьому провадженні повідомлено про підозру ще одному із чинних народних депутатів та колишньому міністру енергетики.

Вони підозрюються у купівлі за державні кошти в ОРДЛО вугілля. На думку слідства, своїми діями фігуранти поставили енергетичну сферу України у залежність від Російської Федерації та терористичних організацій, що, своєю чергою, підірвало економічну безпеку держави у 2014-2015 роках, позбавило можливостей для диверсифікації джерел постачання енергоресурсів, а також надало РФ ширші можливості для подальшого втручання у внутрішні справи України і ведення проти неї підривної діяльності.

Провадження здійснюється за ч. 1 та ч. 3 ст. 258-5 (фінансування тероризму), ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 258-3 (сприяння діяльності терористичної організації) ККУ.

Офіс Генпрокурора погодив клопотання про обрання Порошенку запобіжного заходу у вигляді арешту з можливістю внесення застави у розмірі 1 млрд грн.

У Печерському райсуді Києва повідомили, що слідчий суддя розглянув і погодив клопотання прокуратури про надання дозволу на затримання Порошенка для доправлення до суду, де йому мають обрати запобіжний захід.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus