USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Головний податківець Волині і підприємець фігурують у криміналі: ДБР провело обшуки

17 Червня 2023 11:56
16 червня Державне бюро розслідувань нагрянуло з обшуками у волинську податкову та на митний пост «Луцьк».

Обшуки проводили в межах кримінального провадження, в якому фігурують керівник обласної податкової Сергій Лисеюк, підприємець Михайло Смолка та інші. Слідчі вважають, що вони вступили у злочинну змову, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Обшуки в обласній податковій службі пов’язані з кримінальним провадженням щодо зловживання владою та службовим становищем. У пресслужбі податкової подробиці не розголошують.

Джерела у правоохоронних органах повідомили, що нині активізувалися розслідування минулорічного кримінального провадження, у якому документують змову службових осіб волинської податкової та представників підприємств тіньового сектору економіки.

Правоохоронці переконані, що головний податківець Волині Сергій Лисеюк закривав очі на протиправну діяльність. Ідеться про схему ухилення від сплати ПДВ, яку нібито організував місцевий підприємець Михайло Смолка. Зокрема правоохоронці збирають докази про можливе отримання вигоди головним податківцем від підприємця.

Для подібних справ Сергій Лисеюк нібито залучав посередників. Як імовірні посередники між підприємцем і податківцем у поле зору слідчих потрапили завідувач сектору з питань запобігання корупції Західного міжрегіонального управління Державної податкової служби Тарас Цибулін і керівник Луцького відділу адміністрування підприємств Володимир Побережний.

«Це розслідування проводить центральний апарат. Лише Київ може сказати, що саме відбувається… Щодо прізвищ, то ніхто нічого не скаже. Це таємниця слідства», – сказала речниця Територіального управління ДБР у Львові Тетяна Муравель.
Цього ж дня обшуки проводили й на митному посту «Луцьк», що в Струмівці. Тут вилучали документи, які стосуються вищезгаданої справи. Факт обшуку на митному посту підтвердили у пресслужбі Волинської митниці.

«На митному посту «Луцьк» відбувалися слідчі дії, які ухвалені Печерським районним судом у Києві за позовом центрального апарату ДБР, із залученням працівників їх територіальних органів. Ця справа, в ході якої відбувалися слідчі дії, стосується кримінальної справи, яка порушена восени 2022 року. Самі процесуальні дії відбувалися досить спокійно. Вони представили документи, на підставі яких проводять свої дії. Митниця співпрацювала зі слідством і видала всі документи, які вони просили», – прокоментувала речниця Волинської митниці Валентина Черниш.

Сам митний пост «Луцьк», як зазначили у пресслужбі Волинської митниці, не є фігурантом справи. У криміналі фігурує підприємець, який оформляв певні товари на митному посту «Луцьк». Тому слідчих цікавили документи, які стосувалися підприємця та його дій на митниці.

Основу кримінального провадження, у межах якого 16 червня проводили обшуки, складає розслідування ухилення від сплати податків. Слідчі вважають, що нібито підприємець Михайло Смолка організував схему сприяння ухилення від сплати ПДВ. Відбувалося це шляхом проведення безтоварних операцій із надання підприємствам послуг вантажних перевезень та автозапчастин. А податківці не вживали жодних дій, щоб зупинити незаконні справи, очевидно, не задарма. Нині ними зацікавилися компетентні органи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Джек Показати IP 17 Червня 2023 13:19
Хтось може пояснити яке відношення має КИЇВСЬКИЙ ПЕЧЕРСЬКИЙ СУД ДО ВОЛИНСЬКОЇ МИТНИЦІ?
Пояснюю до Джек Показати IP 17 Червня 2023 13:59
Орган досудового розслідування звертається до слідчого судді за власним місцезнаходженням
Народна прокуратура до Джек Показати IP 17 Червня 2023 14:00
Читати текст учать ще у школі. Видно, ви цей момент якось пропустили. В статті написано, що Печерський районний суд дав дозвіл слідчим ДБР провести обшуки. А чому Печерський? Тому що, згідно з КПК слідчий орган звертається за судовими дозволами до того суду, на території юрисдикції якого цей слідчий орган має свою юридичну адресу. Раз слідство здійснює центарльний апарат ДБР, значить, є сумніви, що місцевий ДБР і Луцький суд здатні щось зробити з цим "підприємцем". про що, зрештою, свідчить і процвітання в області його так званого "бізнесу"
Ще не зовсім свідоми до Джек Показати IP 17 Червня 2023 14:01
Це український суд і має такі повноваження. А ви хотілу ухвалу на обшук з московських судів? Я так розумію
Уася до Джек Показати IP 17 Червня 2023 14:16
Можу, так завжди робляблять в подібних справах, беруть санкцію в суду іншої області (деколи навіть в районному) - це мінімізує шанси, що місцеві судді - попередять підозрюваних про можливі слідчі дії. Крім того, Головне Управління, яке і проводить обшуки - знаходиться в Києві, тому там і взяло дозвіл.
Were до Джек Показати IP 17 Червня 2023 14:30
А ти хоч щоб судив місцевий суд, де всі куми по колу?
777 до Джек Показати IP 17 Червня 2023 14:41
Джекі, все дуже просто: ухвали про дозвіл на проведення обшуку дає слідчий суддя суду за місцезнаходженням органу досудового розслідування
Джеку до Джек Показати IP 17 Червня 2023 16:49
Суд, він і на Печерських пагорбах і в Луцьку одне і те саме. А загалом - це ще не про вирок, а лише про дозвіл на процесуальні дії
ДжекЧан Показати IP 17 Червня 2023 14:31
Побережний завжди в темі . Закати відкати це до нього)
Олена Власюк Показати IP 17 Червня 2023 16:02
Там в податковій всі крадуть . Але чомусь не всіх ловлять!!!!!!
Фіма Показати IP 17 Червня 2023 17:41
Ага,зараз всі згадають основну формулу в Україні.....тра ділитися... і все буде добре...
член кориспондент Показати IP 18 Червня 2023 04:17
за правилами військового часу потрібно ....... закрити очі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus