USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Де і кому дозволили торгувати сільськогосподарською продукцією у Луцьку: вимоги до покупців і продавців

4 Червня 2020 12:49
На сільськогосподарських ярмарках у Луцьку за дотриманням низки вимог дозволили торгувати лише членам Асоціації фермерів та приватних землевласників Волинської області.

Про це стало відомо під час засідання позачергового виконавчого комітету сьогодні, 4 червня.

Як повідомила начальниця управління розвитку підприємництва та реклами Наталія Рибай, з метою забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення, впорядкування роботи сільськогосподарських ярмарків, посилення контролю щодо виконання протиепідемічних вимог при проведенні ярмарків, недопущення стихійної торгівлі та у зв’язку зі зверненням Асоціації фермерів та приватних землевласників Волинської області до Луцької міської ради щодо продажу сільськогосподарської продукції власного виробництва, члени виконавчого комітету Луцької міської ради надали дозвіл на розпродаж власної сільськогосподарської продукції лише членам Асоціації фермерів та приватних землевласників Волинської області.

Варто зауважити, що вести торгівлю сільськогосподарською продукцією фермерам дозволять з 7.00 до 15.00 години на території між будинками № 18 та № 20 на проспекті Соборності – щовівторка та щоп’ятниці; на вулиці Глушець (поблизу скверу навпроти гімназії № 4) – щочетверга та щосуботи.

Торговців із Асоціації фермерів та приватних землевласників Волинської області зобов’язують здійснювати продаж сільськогосподарської продукції на ярмарках за умови дотримання наступних вимог:

1.Наявності у продавця документів, якими підтверджується якість і безпека харчових продуктів.

2. Забезпечення відстані між робочими місцями продавців не менш як півтора метри, за умови наявності між місцями торгівлі захисних екранів, або трьох метрів у разі їх відсутності.

3. Допуск продавців на територію місця торгівлі здійснювати виключно за наявності одягнених рукавичок, захисної маски (у тому числі виготовленої самостійно) або респіратора та проходження температурного скринінгу.

4. Наявності захисних екранів між продавцями і покупцями із плівки або пластику.Забезпечення відстані між робочими місцями продавців не менш як півтора метри, за умови наявності між місцями торгівлі захисних екранів, або трьох метрів у разі їх відсутності.

5. Забезпечення розміщення продовольчих товарів у фасованому (упакованому) вигляді або закритому торгівельному обладнанні, зокрема використовуючи плівку або пластик.

Окрім того, на торговому місці повинні бути у наявності спиртові антисептики, цінники на товарах та таблички з найменуванням господарства, адресою його місця знаходження та телефоном.Продавці самостійно забезпечують та контролюють виконання умов щодо дотримання дистанції в чергах не менше півтора метри. Проведення дезінфекції контактних поверхонь кожні три години, прибирання та дезінфекція контактних поверхонь на початку та в кінці кожного робочого дня (концентрація активнодіючої речовини має бути понад 60% для ізопропілових спиртів та понад 70% для етилових спиртів).Продавці повинні регулярно обробляти руки спиртовмісними антисептиками не рідше ніж раз на три години, та після відвідування громадських місць, використання туалету, прибирання, обслуговування тощо.

А у разі виявлення у відвідувачів наявних симптомів ГРВІ, рекомендувати залишити ярмарок, з подальшим зверненням до сімейного лікаря.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанка Показати IP 4 Червня 2020 18:45
Два ринки с.г. продукції для м. Луцька - це замало! Раніше було шість, дуже багато людей хочуть купувати свіжі продукти, а місця і кількість днів, у які дозволено торгувати фермерам, обмежили. На Соборності дуже маленька площа, щоб помістити всіх бажаючих, потрібно відкрити,ще ринки (на Єршова і т.п.) , тоді буде можливо дотримуватись дистанції і санітарних норм.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus