USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Бобри пошкодили дамби: де на Волині може затопити будівлі

24 Січня 2019 19:57
Які населені пункти можуть зазнати підтоплення внаслідок можливої повені, повідомили в обласному управлінні водних ресурсів. Особливої шкоди дамбам завдають бобри.

Про це йшлося під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 24 січня.

Розглянули питання про готовність органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування області до пропуску льодоходу, повені та паводків.

Як повідомив начальник Волинського обласного управління водних ресурсів Ростислав Кравчук, у 2018 році очистили від замулення 116 кілометрів міжгосподарських державних та 25 кілометрів внутрішньогосподарських каналів, відремонтували 867 гідротехнічних споруд та 26 кілометрів державних захисних дамб, три кілометри внутрішньогосподарських дамб. Підготували до роботи 35 насосних станцій, від початку року в роботі задіяли від 8 до 12 станцій, за допомогою яких відвели понад два мільйони метрів кубічних надлишкових вод.

Виявили низку проблемних місць та причини можливого виникнення надзвичайних ситуацій під час проходження високих вод, а саме: в Любешівському районі можливе затоплення восьми садиб у селі Заріці, розміщених у прибережній захисній смузі річки Стохід та господарської споруди у трьох метрах від русла; у Маневицькому районі можливе затоплення 400 метрів дороги місцевого значення та підтоплення семи садиб у селі Хряську, ці об’єкти розміщені біля заплави Стиру; у Ратнівському районі можливе підтоплення села Мельники-Річицькі, приблизно десяти садиб, через замулення ділянки річки, потрібно очистити 6,9 кілометра; також можливе підтоплення 50 садиб у селі Річиці Ратнівського району, через заростання та замулення русла Прип’яті (вартість розчищення приблизно трьох кілометрів річки коштує 200 тисяч гривень). У разі руйнування захисної споруди у селі Почапи Старовижівського району можливе підтоплення території сіл Щитинська Воля, Хабарище, Залухів та Почапи, загалом 184 садиби та 300 гектарів сільськогосподарських угідь. У Ковелі можливе підтоплення сільськогосподарських угідь площею 2,5 тисячі гектарів водами річки Воронка.

Окрім того, значної шкоди завдають бобри. Особливо це стосується земляних дамб, Так, у Ратнівському районі виявили нори бобрів у дамбах на Щитинській, Щедрогірській, Припятській, Заболоттівській та Турській осушувальних системах. Також бобри пошкодили дамби на річці Стохід. У Любешівському районі зазнали ушкоджень дамби Підкормільської, Хоцунської та Цирської осушувальних систем. На об’єктах працюють представники управління водних ресурсів та усувають виявлені дефекти, роботи намагаються виконати до початку повені.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus