USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

«Де роздають повістки»: в Україні заблокували 26 телеграм-каналів для ухилянтів

8 Березня 2023 15:24
Кіберфахівці Служби безпеки України заблокували 26 телеграм-каналів, які перешкоджали мобілізації українських громадян призовного віку.

Інтернет-ресурси повідомляли про заходи, які проводять Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки в Івано-Франківській, Черкаській, Вінницькій, Чернівецькій, Київській, Львівській та Одеській областях, повідомляють в СБУ.

Насамперед вони зливали актуальні місця вручення військовозобов’язаним повісток та закликали ховатися від представників військкоматів. Для збору відомостей про локації використовували власну мережу інформаторів серед місцевих жителів.

Через постійне оновлення інформації деструктивні канали швидко нарощували власну аудиторію, яка перевищила 400 тисяч підписників.
Після цього адміністратори вирішили зробити на цьому бізнес і запропонували свої платформи для розміщення комерційної реклами.

У ході слідчо-оперативних дій співробітники встановили особи всіх організаторів злочинної діяльності. Серед них – двоє власників SMM-компанії, яка просуває інтернет-ресурси з використанням так званих ботоферм.
Під час обшуків за адресами проживання фігурантів правоохоронці виявили комп’ютери та мобільні телефони із доказами протиправних дій, банківські картки, на які зловмисникам надходили гроші за розміщення реклами.
Читати ще: СБУ ліквідувала нові канали втечі ухилянтів за кордон

Наразі шести адміністраторам деструктивних телеграм-каналів планують повідомити про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань) з подальшим обранням міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Зловмисникам загрожує до 10 років ув’язнення.

Спецоперацію проводили за процесуального керівництва органів прокуратури в Івано-Франківській, Черкаській, Вінницькій та Чернівецькій областях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Клоуни Показати IP 8 Березня 2023 16:42
сбушники укомплентовані добре, їх і мобілізовуйте.
Епр Показати IP 8 Березня 2023 17:44
Диктатура в дії
Анонім до Епр Показати IP 8 Березня 2023 18:27
ні, стандартні дії відповідних служб будь-якої країни. інша справа, що серед рівних є рівніші....
Анонім Показати IP 8 Березня 2023 18:23
невже меседжери контролюють відповідні служби? невже про дотримання конфіденційності в мережі нам брежуть??? ніколи такого не було і ось знову....
Вал до Анонім Показати IP 8 Березня 2023 20:06
Їх втупу спалили, ці канали розганялися під рекламу, рахуй легкі гроші, от і сбушники запропонували оплатити рекламу. А по номеру карти підняти всі дані про власника - це ж простіше простого
Ухилянт Показати IP 9 Березня 2023 10:19
Недобрий подарунок на 8 березня
1+1 Показати IP 9 Березня 2023 12:34
Своба слова,европейська демократія
Пилип Показати IP 10 Березня 2023 18:39
Коли совок зустрічається із Web2.0 то називає його "мережа інформаторів". Які ж ска вони тупарилі і відсталі! Хай йдуть воюють.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus