USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Де в Луцьку внутрішньо переміщені особи можуть отримати меддопомогу

18 Березня 2022 06:34
Вимушені переселенці можуть отримати медичну допомогу у будь-якому медзакладі Луцької громади.

З початку війни Волинь прийняла близько 22 тисяч вимушених переселенців. Лише протягом минулої доби таких осіб в область прибуло понад 3 тисячі. Частина з них їде через Волинь транзитом, а решта залишаються тут.

Окрім прихистку, одягу, їжі, предметів гігієни, вони також можуть отримати медичну допомогу.

Як пояснив у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини начальник управління охорони здоров’я Луцької громади Володимир Лотвін, усі вимушені переселенці мають зареєструватися в департаменті соцполітики (Луцьк, пр. Волі, 4а). Там вони стають на облік, якщо хочуть скористатися допомогою від громади. Телефони для довідок: (0332) 77 82 11 та (0332) 28 41 64.

Після оформлення документів переселенцям надають інформацію про те, де вони можуть отримати необхідні послуги: одяг, харчування, предмети гігієни. До прикладу, допомогу можна отримати у Центрі допомоги переселенцям, який розгорнули у РАЦСі.

Читати ще: «Збитий гвинтокрил, ракета у дворі та пожежа на АЕС»: вимушені переселенці, які знайшли прихисток у Луцьку, – про реалії війни

Якщо ж переселенцям потрібна медична допомога – вони можуть звернутися до медзакладів громади.

«Якщо йдеться про дітей, то звертатися у дитячу поліклініку: на проспекті Волі чи на вулиці Чорновола. Там є педіатри, які знають, що робити в таких випадках. За необхідності там надають безкоштовні ліки, підгузки дітям. Дорослі можуть звертатися у будь-яку нашу амбулаторію до сімейних лікарів чи центрів первинної медико-санітарної допомоги на проспектах Волі, Відродження та вулиці Стефаника. Вони можуть звернутися до чергового лікаря і отримати певний вид медичної допомоги», - зазначив Володимир Лотвін.

Читати ще: До Луцька продовжують прибувати біженці, містян закликають допомагати

Вагітні можуть звертатися в Луцький клінічний пологовий будинок і там можуть стати на облік. Якщо є необхідність, то луцькі медики приймають пологи у молодих матусь. До слова, у Луцькому клінічному пологовому будинку вже прийняли пологи у трьох переселених осіб.

Читати ще: В укритті Луцького клінічного пологового будинку народився хлопчик

Також необхідну допомогу надає міська стоматологічна поліклініка.

Якщо переселенці планують залишитися в місті довше, ніж на кілька днів, то вони можуть укласти декларацію з сімейним лікарем на час перебування у Луцькій громаді і користуватися медпослугами.

«Є багато транзитних переселенців – тих, хто приїхав на день-два і поїхав далі. Вони можуть отримати допомогу і їдуть. А є ті, хто планує тут залишитися на довший термін, місяць-два, залежно від обставин. Вони можуть спокійно укласти декларацію з сімейним лікарем і отримати меддопомогу, як і кожен мешканець громади», - додає посадовець.

Як повідомив Володимир Лотвін, уже було кілька десятків звернень від переселенців до медичних закладів громади. Здебільшого, додає він, зверталися до педіатрів щодо здоров’я дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus