USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Зариблення «по-луцьки»: рибалки випустили у Стир понад тонну коропа та щуки. Фото

2 Листопада 2020 16:29
У Луцьку рибалки-любителі випустили у річку Стир 500 кілограмів коропа та 700 кілограмів щуки.

Про це повідомляє кореспондент Інформаційного агентства Волинські Новини з місця події.

Зариблення заплави Стиру, що знаходиться під мостом на вулиці Ковельській у Луцьку, відбулося сьогодні, 2 листопада.

Як повідомив один із організаторів заходу Любомир Третяк, цього року завдяки небайдужості волинських любителів риболовлі на реалізацію доброї справи вдалося зібрати понад 75 тисяч гривень.

З його слів, волинські риболови акцію проводять уже третій рік поспіль. Як і у попередні роки, кошти збирали власними силами на добровільних засадах.
У цілому, у Стир випустили близько 500 кілограмів коропа та 700 кілограмів щуки.
«Ініціатори зариблення – рибалки-любителі Волині та Луцька. Фіксованої суми коштів для збору не було – скидалися, хто по скільки міг. Цього року запустили у Стир короп і щуку – «дворічку». Зариблення ми проводимо уже втретє. Плануємо продовжувати цю добру традицію щороку. Сподіваюсь, що надалі до нас будуть долучатися ще більше людей», - каже волинський любитель риболовлі.
З його слів, організатори сповіщають про захід всі рибальські спільноти Волині у соцмережах Viber та Facebook заздалегідь.

«Першочергово ми хотіли у цьому році випустити у Стир судак, бо мали домовленість з одним господарством про закупку малька. Але трапилось так, що вони (рибне господарство, - ВН) для нас його виловили, та риба загинула. Така ж ситуація була й минулого року, тому більше судаком займатися не будемо. Тож, фактично в екстренному режимі знайшли щуку, щоб запустити у водойму не лише мирну рибу, а й хижу. Рибу брали у господарстві села Холонів. Вона вся гарна і здорова», - додав Любомир Третяк.
Натомість, начальник відділу іхтіології та регулювання рибальства Волинського рибоохоронного патруля Олександр Климюк розповів, що місце, де провели зариблення Стиру, буде протягом тижня під охороною – поки риба адаптується і розійдеться по водоймі.
Водночас, він наголосив, що рибалки повинні дотримуватися правил любительської спортивної риболовлі у внутрішніх рибогосподарських водних об’єктах, де є вказані мінімальні розміри для вилову риби.

«Зокрема, мінімальний розмір коропа, дозволеного для вилову становить 30 сантиметрів, тож, поки він не підросте його не можна ловити. Совісні рибалки повинні розуміти, що ця риба, коли виросте буде набагато кращою і трофейний улов буде більш приємний. Нагадую, що у річці Стир заборонено виловлювати червонокнижні види риб, а саме: карася золотого, марену, непаразитичну прісноводнутварину міногу, рака широкопалого тощо», - зазначив він.
Текст Вікторія СЕМЕНЮК, фото - Вікторія СЕМЕНЮК, Олександр ГАВРИЛЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
додік Показати IP 2 Листопада 2020 16:56
Ну, що тут скажеш? - Молодці.
Народна прокуратура Показати IP 2 Листопада 2020 17:10
До Додік. А Вас не насторожує, що випустили хижаків більше, ніж звичайної риби? Це як на 500 оленів випустити у ліс 700 вовків. Взагалі, для чого розводити щуку, якщо вона знищує іншу рибу?
Петро до Народна прокуратура Показати IP 2 Листопада 2020 17:51
Видно приказок не знаєш:" на те в ставку щука, щоб карась не дрімав". Враховуючи що щуку випускали вперше, то твої підра@уйки і домисли зовсім не в тему. 2 роки поспіль запускали мирну рибу, яку висловлювали малою "щуки" на 2-х ногах, тебе це не насторожує?
Петро до Петро Показати IP 2 Листопада 2020 17:53
Поиска - "висловлювали"... Знищували малою. (і це були не діти)
До ГОРЕРИБАКІВ Показати IP 2 Листопада 2020 19:36
Проханнняяяя, невиловлюйте рибу в диких водоймах, річках, в морозильну камеру. Навчіться, що дика риба то для дикої природи, ХОЧЕТЕ ЗЇСТИ РИБУ- КУПІТЬ, або зловіть на платних водоймах.
Веня Показати IP 2 Листопада 2020 21:00
Красавчики :)
Ольга Показати IP 2 Листопада 2020 21:33
Де купити зарибок білого амура?
Рома Показати IP 2 Листопада 2020 22:33
Молодці.Справжні хлопці і рибалки,а під..рів з сітками і т.д.,просьба ловити і на 'корм' хижакам віддавати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus