USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Де у Луцьку студентам оплачують практику

24 Червня 2014 21:29
На Волині є підприємства, де під час проходження практики студенти можуть ще й підзаробити. Однак, зі слів роботавців, вища освіта - не головний пропуск на роботу, адже на більшості підприємств окрім здатності швидко навчатися більше нічого не потрібно.

Про це розмовляли під час круглого столу на тему: «Університет та працедавці: співпраця для якості освіти».

Захід відбувся у форматі конференції-діалогу між освітянами та потенційними роботодавцями.

Так, начальник відділу по роботі з персоналом ПрАТ «Волиньхолдинг» Світлана Пілюк зазначила, що усі спудеї, які приходять на практику до підприємства, обов’язково отримують грошову винагороду за свою працю.
«Так ми хочемо стати ближчими до студентів, адже це ті люди, які у майбутньому будуть піднімати цю країну. Якщо ми не будемо генерувати наших запитів до студентства, ми не зможемо очікувати зростання економіки», - зауважила пані Світлана.

Разом з тим вона наголосила, що найбільш цікавими для ПрАТ «Волиньхолдинг» є випускники хімічних та біологічних факультетів.

Щодо якостей, якими повинен володіти майбутній спеціаліст, жінка виокремила «прагнення до лідерства» та «самостійність у прийнятті рішень».

Однак, на думку потенційного роботодавця, лідерство – це не прагнення такого собі «піонерства» та бажання залишити усіх за власною спиною, а вміння повести людей за собою. Також надзвичайно важливим для майбутнього працівника є вміння вирішувати проблему самостійно на власній посаді, а не скидати її на плечі керівника.

«Ми не можемо стояти на місці. Нам потрібно, щоб працівник постійно вчився. Ми прагнемо до постійного вдосконалення», - звернулась Світлана Пілюк до присутніх у залі студентів.

А начальник відділу організаційної роботи та внутрішніх комунікацій СП ТОВ «Модерн-Експо» Наталія Йоник наголосила, що цьогоріч на підприємстві працює 150 випускників Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки та 280 колишніх студентів із Луцького національного технічного університету.

«Ми перш за все виробнича компанія. Тому, ви повинні зацікавити роботодавця», - зазначила вона й додала, що загалом вища освіта – це не головний пропуск на роботу, адже на більшості підприємств окрім здатності швидко навчатися більше нічого не потрібно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus