USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Дегазацією сміттєзвалища у Брищі займатимуться через 2 місяці

30 Листопада 2016 12:24
Серед фірм, які планують видобувати біогаз на території полігону твердих побутових відходів у Брищі, проведуть конкурс, тож питання дегазації полігону наразі відклали на два місяці.

Про це йшлося під час 15-ї сесії Луцької міськради 30 листопада.

З порядку денного вирішили виключити проект рішення про надання згоди на укладання Договору про співпрацю та взаємодію. У документі йшлося про укладення договору між департаментом житлово-комунального господарства Луцької міської ради та ТзОВ «ОЗОН БІОГАЗ ІНВЕСТМЕНТ ЛУЦЬК»». Підприємство планує прокладати систему труб та видобувати біогаз, що виникає від бродіння органічних решток, спалювати цей газ, отримувати електроенергію та продавати її за зеленим тарифом.

Заступник міського голови Юрій Моклиця повідомив, що даний проет рішення просять зняти з порядку денного, аби не виникало маніпуляцій та зловживань. Так, виникали питання про те, чому договір про дегазацію укладають з однією фірмою, без проведення конкурсу. Посадовець пояснив, що на час подання проекту рішення про укладення договору до міськради звернулася лише одна фірма, але невдовзі з подібна пропозиція надійшла іще від однієї компанії. Відтак, вирішили провести конкурс, а цей проект наразі зняти з розгляду депутатів. Заступник міського голови запевнив, що визначення переможця конкурсу відбудеться не пізніше, ніж через два місяці.

Нагадаємо, що нещодавно протест місцевих мешканців викликав початок будівництва сміттєспалювальної печі поряд з полігоном у Брищі. Протягом декількох днів селяни блокували в’їзд вантажівок на полігон, у підсумку, будівництво печі зупинили.Своєю чергою, схему дій щодо полігону у Брищі розробляла робоча група.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus