USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку не поспішатимуть з дегазацією міського сміттєзвалища

25 Листопада 2016 14:51
Фірму, що займатиметься видобуванням біогазу на полігоні твердих побутових відходів у Брищі, визначатимуть шляхом конкурсу.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту 25 листопада.

Заступник міського голови Юрій Моклиця розповів, що планує зняти з розгляду міськради проект рішення про надання згоди на укладання договору. Йшлося про договір про співпрацю та взаємодію «щодо впровадження заходів, спрямованих на зменшення шкідливих викидів з полігону твердих побутових відходів з метою поліпшення екологічної ситуації, між департаментом житлово-комунального господарства Луцької міської ради та ТзОВ «ОЗОН БІОГАЗ ІНВЕСТМЕНТ ЛУЦЬК»». Договір планували укласти для зменшення навантаження на полігон твердих побутових відходів у селі Брище Луцького району. Підприємство планує прокладати систему труб та видобувати біогаз, що виникає від бродіння органічних решток, спалювати цей газ та отримувати електроенергію та продавати її за зеленим тарифом.

Зі слів посадовця, 15 листопада під час круглого столу запитували, чому договір укладатимуть саме з цією фірмою. Тоді заступник міського голови відповідав, що жодна інша фірма не зверталася щодо дегазації полігону протягом останніх років. Виявилося, що це не відповідає дійсності і до міськради 27 жовтня зверталася ще одна компанія, «Clear Energy». Отже, планують провести конкурс та визначити переможця, не надаючи наразі переваги якійсь одній фірмі. Участь у конкурсі зможуть взяти і інші претенденти. Таким чином, витратять ще місяць. Роз’яснювальну роботу щодо дегазації серед селян просили провести фірму «Clear Energy», щоб врівноважити участь двох претендентів.

Нагадаємо, що нещодавно протест місцевих мешканців викликав початок будівництва сміттєспалювальної печі поряд з полігоном у Брищі. Протягом декількох днів селяни блокували в’їзд вантажівок на полігон, у підсумку, будівництво печі зупинили.Своєю чергою, схему дій щодо полігону у Брищі розробляла робоча група.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
не лучанин-2 Показати IP 25 Листопада 2016 15:11
потрібно дочекатись поки будемо тонути в смітті. куди поспішати? ! сміття ж і так "пахне" і приємно озонує повітря!
Махно Показати IP 25 Листопада 2016 16:38
Цікаво яким чином має завести міська влада на територію іншого адміністративно-територіальної одиниці інвестора. Маючи лише в оренді землю і не з'ясувавши думки депутатів селищної ради голови та населення....Луцькспецкомунтранс заробляє на смітті чималі гроші, кидаючи копійки для селищної ради. Це комунальне підприємство зареєстроване в Луцьку платить податки в Луцьку. Луцьк своїм сміття приніс чималу шкоду понад 3000 населення забруднивши всю воду в радіусі понад 5 кілометрів. І хочуть далі чудити.
О до Махно Показати IP 25 Листопада 2016 17:13
тому ніякоі переробки а забруднити територію потрібно в радіусі 25 км і принести шкоду 33 тис населення! Якщо не з"ім то хоч понадкушую!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus