USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Делегація з Луцька у Грузії долучилася до заходу на тему відновлювальної енергетики

24 Жовтня 2023 21:24
У місті Тбілісі (Грузія) відбувся діалоговий захід «Рішення у сфері відновлювальної енергетики на муніципальному рівні», мета якого – представлення найкращих практик країн Південно-Східної Європи та Кавказу у сфері відновлювальної енергетики, а також проведення тренінгів для працівників органів місцевого самоврядування щодо розробки інноваційних рішень у цій сфері.

Захід об’єднав представників Албанії, Боснії і Герцеговини, Німеччини, Грузії, Молдови, Чорногорії, Сербії та України, які ділилися успішно впровадженими проєктами та напрацюваннями щодо застосування концепцій екологічного міста, розробки рішень для енергетичної незалежності громад та підвищення енергоефективності та енергозбереження муніципальних будівель, інформують у Луцькій міськраді.

Участь взяли й представники Луцької міської ради – начальник управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Анна Вінцюк та головний спеціаліст відділу проектної діяльності цього управління Анастасія Клушина.
Читати ще: Делегація з Луцька взяла участь у Конгресі транскордонної співпраці в Любліні

Програмою заходу було передбачено проведення панельних дискусій за участі спеціалістів у сфері відновлювальної енергетики, зокрема представників Міністерства економіки та сталого розвитку Грузії, програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) щодо забезпечення енергетичного майбутнього Грузії, Центру енергоефективності Грузії, Асоціації розвитку відновлювальної енергетики Грузії, представників місцевого бізнесу, які займаються впровадженням рішень щодо використання відновлювальних джерел енергії.
Після теоретичної частини та ознайомлення з досвідом різних країн учасники заходу протягом трьох днів мали нагоду працювати над розробкою універсальної моделі впровадження проєктів зі сфери відновлювальної енергетики та покращення енергоефективності для муніципалітетів, які мають різні вихідні умови.

Цікавим доповненням до основної програми стала екскурсія на підприємство «TENE», на якому виготовляють USB-кабелі, зокрема їхні пластикові компоненти, з перероблених матеріалів (наприклад, кришечок від пляшок).
Читати ще: Делегація з Луцька відвідала Польщу на запрошення партнерів фундації Cor Ignis

Наприкінці заходу учасники представили свої напрацювання щодо розробки моделі для впровадження проєктів зі сфери відновлювальної енергетики, розповіли про проблеми та виклики, з якими можуть стикатися муніципалітети під час їх реалізації та отримали коментарі експертів щодо того, як залучати громаду до впровадження таких заходів та зробити свої дії та кроки ефективнішими.

Діалоговий захід організовано проєктом «Connective Cities», який впроваджується Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ), неприбутковим ТОВ «Engagement Global» та Німецькою асоціацією міст і муніципалітетів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus