USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Демонтаж сараїв, на які лучани мають ордери, не скасували

27 Жовтня 2016 12:31
Депутати міської ради не скасували проект рішення про демонтаж тимчасових споруд на вулиці Івана Кожедуба. Проект рішення не набрав достатньої кількості голосів.

Нагадаємо, мешканці будинків на вулиці Івана Кожедуба, що в Луцьку, переконують, що на сараї, які мунципали хочуть знести, мають документи.

Як розповіла місцева мешканка Людмила Ковальчук, ці будинки та сараї вони будували самотужки. А на всі господарські споруди в них є ордери. «У 1958 році працівники на той час ДП «Ремонтний завод авіадвигунів», які не мали власного житла, коштом заводу і своїми силами збудувати три 2-поверхові будинки на вулиці Івана Кожедуба, 22, 24 та 26. Будинки без підвалів, опалення було пічне, палили дровами і вугіллям. Одночасно побудували господарські приміщення для того, щоб там зберігати паливо та інструменти, продукти на зиму, і по цей час ними користуємося, бо коридори теж маленькі. Ордери на поселення були видані житловою частиною при 208 авторемонтному заводі Луцькому району, у них написано, що дозволяється зайняти квартиру і господарські будівлі. Ці ордери видані в січні 1959 року. Але є копії ордерів, виданих районною житловою частиною при КЕВ Луцького району 1960 року. Тобто на заводі були документи», - повідомила вона.

Після того, як вони з’ясували, що їхні господарські будівлі мають йти на знесення, лучани прийшли до першого заступника міського голови Тараса Яковлева і розповіли, що мають документи. Той їх запевнив, що зносити ці конструкції не будуть. Та вже за кілька днів надійшла відповідь, що в міськраді документів немає, ці будівлі встановлені незаконно і мають бути знесені. В управлінні архітектури, куди людей направляли, взагалі сказали, що це питання – не їх компетенція. Натомість директор департаменту муніципальної поліції Юлія Сиротинська пояснювала: щодо демонтажу споруд за вказаними адресами звернулися мешканці, які там проживають. Мовляв, там збирається бруд, тиняються безхатьки. У структурних підрозділах міськради надали відповіді, що всі споруди незаконні, а за час підготовки проекту рішення на засідання виконкому до них ніхто не звертався.

«Ми дали час до 1 березня, щоб люди могли узаконити споруди, на які мають ордери, або отримали відповідні документи . 5 місяців - це більш ніж достатньо. Якщо вони узаконюватимуть конструкції, як це дозволено нормативно-правовими актами, - ми час ще надамо», - переконувала вона.

Крім того, вона додала: департамент подав запит в «Луцьктепло» і департамент ЖКГ, чи дійсно у будинках немає центрального опалення.

У відповідь депутат Ігор Поліщук зауважив, що на цій території - більше 20 споруд і лише на 6 з них є ордери. Тож проект рішення стосується лише законно встановлених споруд.

«Якщо є ордер то споруда не є самовільно встановлена. Це рішення має призупинити процес. У кого є ордери – ці споруди не зносити, а решту готувати до зносу. Я позитивно оцінюю роботу департаменту муніципальної поліції, але в кожному випадку треба розбиратися індивідуально», - пояснив він.

Урешті, під час голосування в сесійній залі не набралося достатньої кількості голосів про відміну проекту рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Василь Показати IP 27 Жовтня 2016 15:05
От саме так і виглядає організована злочинність.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus