USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку демонтують понад сотню незаконних споруд

18 Лютого 2023 15:07
У Луцьку запланували роботи з демонтажу самовільно встановлених малих архітектурних форм, тимчасових споруд, гаражів, кіосків, металевих і дерев’яних конструкцій, господарських споруд (сараїв тощо), парканів, обмежувачів руху, шлагбаумів, балок, запірних планок та інших об’єктів, розміщених без відповідних документів, із відновленням благоустрою територій.

Про це йдеться на сайті держзакупівель. Торги оголосив департамент муніципальної варти Луцької міської ради. Тендерні пропозиції від учасників приймають до 24 лютого.

Очікувана вартість робіт із демонтажу незаконних споруд і подальшого відновлення благоустрою територій становить 1,9 мільйона гривень.

Загалом заплановано демонтувати не менш ніж 115 незаконно розміщених у Луцьку об’єктів. Із території міста їх мають усунути до кінця цього року.

Читати ще: У Луцьку демонтують обмежувачі руху, які заважають швидкій та пожежникам. Адреси

Обов’язковою умовою участі в торгах є наявність відповідного обладнання та кваліфікованих працівників.

Наприклад, для проведення демонтажних робіт учасник повинен мати наступну техніку: мінімум два маніпулятори, два автокрани, чотири вантажні автомобілі-самоскиди, два екскаватори-навантажувачі, два мініекскаватори, мінінавантажувач, чотири лафети, причепи чи платформи, два вантажні мікроавтобуси, бульдозер Т130, автогрейдер, платформу для навантаження на чотири осі, три газозварювальні апарати, необхідні електроінструменти тощо.

Читати ще: Сараї в історичній частині Луцька демонтують

Також для демонтажу учасник має забезпечити роботу працівників, як-от: три водії, вісім різноробочих, два кранівники, два електрогазозварники, тракторист, екскаваторник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 18 Лютого 2023 15:44
Тільки й читаєш: демонтують, знесуть, розберуть, зріжуть. А коли побудують, дозволять, посадять (тих, то ті дозволи давав.)
Іван Показати IP 18 Лютого 2023 19:21
Правильне рішення: місто - не сільський хлів для овечок. Його треба почистити від скверни. Треба повалити прибудови в багатоповерхівках, які ліплять до квартир на першому поверсі. Ліплять без дозволів, а потім "узаконюють". А балкони? Подивіться в "спальних" районах: балкони перетворили в смітники. Штабелі ящиків з сміттям, старі іржаві холодильники... Полішуки залишаться ними навіть в десятому поколінні.
Лучанка Показати IP 18 Лютого 2023 22:53
промичіть нарешті хто дає дозволи?
Микола Показати IP 18 Лютого 2023 23:31
Кафе Вогнем і Мечем на Конякіна розберіть орендували землі для ларка збодували споруду три рази прокурор відкривав справу а суд закривав. Тільки нужникі можна розбирати. Стидота.
Петро Показати IP 19 Лютого 2023 13:51
На газоні перед Північним ринком МАФи, хтось давав дозвіл, як і їзда по тротуару(бруківці) бо "доставка товару".. Той момент коли товар продавця створює лише незручності запаркованими авто біля незаконних споруд
Совість. Показати IP 19 Лютого 2023 16:58
Може потрібно саджати тих , хто надає дозвола на незаконну побудову? Чи падли дають дозвіл за гроші, а потім за хабар цю проблему і вирішують? Треба такі штрафи щоб сволоти нічого не будували!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus