USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

День матері у Луцьку: рушники, супермами та пам'ять про полеглих синів

11 Травня 2015 09:30
Цьогоріч День матері у Луцьку відзначився двома фестивалями, мистецьким дійством для матерів та вшануванням тих, хто виховав справжніх патріотів, які віддали життя за Україну.

На залитому сонячним світлом Театральному майдані у Луцьку 10 травня зібралося чимало лучан, які прийшли, аби відзначити День матері. Приходили цілими родинами, адже розваг для малечі не бракувало: перед будівлею облмуздрамтеатру пропонували взяти участь у конкурсі малюнку на асфальті (під гаслом «Малюю рушничок мамі»), поряд можна було придбати солодощі, до того ж, відбувався конкурс на кращі весільні короваї. Традиційно відбувся аукціон вишитих рушників.
Увесь центр міста ряснів лучанами у вишиванках та із вишитими рушниками – у рамках фестивалю «Вишиті обереги єднання» лучани цього разу утворили спільний вишитий рушник, що простягнувся на сотні метрів Театральним майданом та вулицею Лесі Українки.

Окрім цього, із рушників утворили напис «мир». Одночасно із фестивалем оберегів відбулося мистецьке свято для матерів, в рамках якого жінкам-матерям присвячували пісні знані артисти та виконавці-аматори.
Паралельно у будівлі обласної дитячо-юнацької спортивної школи тривав перший у Луцьку «Фестиваль superмам», під час якого майстер-класи та розваги як для мам, так і для їхніх дітей забезпечували організатори.
На відміну від свят у попередні роки, цього разу практично усі заходи були позначені вшануванням матерів, які виховали справжніх захисників вітчизни – волинян, які полягли за волю та єдність України на сході держави.

Збір коштів для матерів, чиї сини загинули на війні, тривав на Театральному майдані, а власне матерів загиблих лучан вшанували під час фестивалю, вручивши квіти та грошову допомогу. Відтак, попри теплу сонячну погоду, свято матерів цьогоріч запам’ятається лучанам не лише розвагами, а й гіркотою пам’яті про нелегку місію матері, яка виховує сина-захисника України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Я Показати IP 11 Травня 2015 11:32
Такі чудові фото, якось так щиро і душевно. Дасть Бог збережемо нашу країну, і наступного року день матері буде без сліз матерів, які втратили синів
Вікторія Показати IP 11 Травня 2015 14:19
Підскажіть, будь ласка, хто саме представляв свої торти та короваї на святі!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus