USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

Матерів загиблих Героїв зібрали у Луцьку

10 Травня 2015 18:30
Жінок, які пожертвували найдорожчим - життям своїх синив, загиблих у зоні проведення АТО, зібрали у Луцьку у День матері.

Матерів, сини яких загинули під час військових дій на сході України, вшанували під час фестивалю «Вишиті обереги єднання» 10 травня у Луцьку.

Як зазначили під час заходу ведучі, 97 бійців-волинян вже ніколи не стануть на батьківський поріг та не скажуть слово «мама». Сьогодні, у День матері, матерів та дружин 25 загиблих на сході лучан запросили на фестиваль, де підбили підсумки благодійної акції «Допоможемо матерям загиблих героїв».

Перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев зазначив, що вже усі слова почуття та болю висловлені і до них складно щось додати, тож він низько вклоняється матерям Героїв.
Матеріально підтримати матерів загиблих вирішили небайдужі волиняни, установи, організації та пересічні мешканці Волині. Кошти збирали під час акції «Допоможемо матерям загиблих героїв».

Організатор фестивалю, заслужений діяч мистецтв України Віталій Іваницький зазначив, що усі волиняни низько вклоняються жінкам за героїзм їхніх синів та чоловіків, які поклали життя заради захисту незалежної України. Він подякував матерям за те, що вони виховали синів, які стали гордістю України та Луцька. Він повідомив, що у рамках благодійної акції зібрали 28 тисяч гривень (на рахунок Волинської обласної спілки ветеранів Афганістану надходили суми від 20 гривень до 10 тисяч гривень).
Оксана Карабан, матір загиблого на сході лучанина Артема Карабана, просила лучан, бачачи матерів полеглих бійців, ніколи не ставити питання «за що загинули ваші сини?», адже вони загинули за мир, який панує у Луцьку, заради того, щоб кожен переглянув своє життя, відшукав у серці любов та милосердя. Вона закликала молодих лучан прожити життя не у п’янках та гулянках, а гідно, за себе та за тих, хто загинув на сході. Вона прочитала вірш, присвячений пам’яті загиблого сина.
Зі словами підтримки звернулися до матерів, які втратили синів на війні, представники духовенства. Ректор Волинської духовної семінарії УПЦ МП протоієрей Рустик Капауз зауважив, що сам Бог возвів в особі Божої Матері жінку на небувалий щабель пошани, увесь світ вшановує її, вклоняється її мужності. Він назвав матерів Героїв сподвижницями Божої Матері, чиї серця пронизали кулі, які досягли їхніх синів. Священик пообіцяв, що імена матерів завжди будуть у молитвах священиків.
Настоятель парафії Святителя Миколая села Жидичин священик Роман Вонсіцький зазначив, що немає слів, аби описати цей біль, але сини цих матерів померли недаремно, а поклали життя за нас, аби лучани могли збиратися під мирним небом.

Він закликав жінок молитися за спокій душ загиблих, бути національно свідомими, пам’ятати, що хлопці загинули заради України, рідної землі. Священик наголосив, що люди, які забувають минуле, змушені переживати його повторення, адже хто не знає минулого, не вартий майбутнього. Він закликав присутніх ніколи не забувати національно свідомих вояків, які любили батьківщину, близьких та друзів, поклавши своє життя за них. Священик запевнив, що церква ніколи не забуває своїх героїв, а ті, хто боровся за Україну, завжди будуть на престолі Всевишнього.
Представники духовенства передали матерям полеглих ікони Божої Матері, аби вона оберігала своєю благодаттю їхні родини.
Пам'ять полеглих Героїв вшанували хвилиною мовчання. Після цього кожного загиблого на сході лучанина згадали поіменно, випускаючи в небо сині та жовті повітряні кульки із жалобними стрічками. Завершився захід покладанням квітів до стенду з портретами Героїв. Матері не могли стримати сліз, віддаючи останню шану загиблим на війні синам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Oksana Показати IP 10 Травня 2015 20:39
duwljachusj foto ta osobluwo video, ne zmogla strumatu sliz...nuzkuj wam yklin : Mamu ! A ysim, hto zrobuw cjy zystrich - weluke djakyjy !
Paweł Показати IP 10 Травня 2015 22:55
Nie mam odwagi nic napisać,żadne słowa nie oddadzą tego co mówią spojrzenia mam poległych bohaterów!
українка Показати IP 11 Травня 2015 08:43
Співчуваю Вам. Дай Боже, мамам терпіння і здоров'я і сім'ям Вашим. Схиляю голову перед Вами і плачу...
??? Показати IP 11 Травня 2015 10:41
цікаво : і що це за бидло мінусує коментарі ?????
Анонім Показати IP 11 Травня 2015 11:17
Матери Украины ! Есть и ваша вина в том ,что не учили детей ПРАВДЕ, спасайте своих детей от неминуемой смерти за интересы пиндосов.
читач до анонім Показати IP 12 Травня 2015 01:13
можливо ви своїх дітей не вчите правди.Треба думати що пишете, за таких як ви, ми втратили своїх дітей вас на схід на 4-дні іі ви такі коментарі не будете писати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus