USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

День закоханих у Мілані: волинський блогер повіз тещу і тестя до Італії

14 Лютого 2019 09:57
14 лютого 2019 року Валентина і Петро Соловей з Каменя-Каширського запам’ятають надовго. Адже напередодні свята закоханих вони опинилися в незрівнянному атмосферному місті Мілан. Саме такий подарунок рідним влаштував їм зять Віталій Карпік.

Чоловік родом з села Раків Ліс, що у Камінь-Каширському районі. Але ось уже 15 років, як він мешкає в Італії. Спершу за кордон поїхав сам, а згодом до нього переїхала дружина зі старшим сином. Молодший син народився вже у Мілані.

Чотири роки тому він возив своїх батьків у Італію. Тоді ще не діяв безвіз, а батьки все не погоджувалися на таку далеку дорогу. Тож, каже, довелося вигадати поїздку в Польщу, аби привезти дідуся і бабусю до онуків.

«Ми відкрили візу і я вмовив їх поїхати зі мною до Польщі. Вони погодилися, мовляв, недалеко. Навіть речей з собою майже не брали. Та от ми все їдемо і їдемо тією Польщею, і я вже тільки потім сказав, що внуки сказали без дідуся з бабусею додому не приїжджати. Ой, що то тоді було! І казали, що речей не брали, і те, й інше. Але все-таки погодилися. Ми навіть заїхали спершу у Венецію. Моя мама зізналася, що завжди мріяла там побувати, от ми і зробили невеличкий гак. І гори вони побачили, і море. Це теж була мамина мрія.
Треба було бачити їхні очі під час тієї подорожі, а мама сказала, що помолодшала на років 10. На жаль, ось уже півтора року як її немає з нами, але я тішуся, що встиг здійснити хоча б одну її мрію – поїхати в подорож, побачити Венецію, гори, море», - пригадує він ту поїздку.

Нині Віталій вирішив привезти ще одних дідуся і бабусю погостювати в онуків. Для тещі та тестя волинського блогера це - перший візит до Європи, раніше вони ніде не бували за кордоном. Тим більше зараз з документами набагато простіше, адже тепер не потрібно виготовляти візи. Тож родина насолоджуватиметься цікавою відпусткою.
Валентина і Петро Соловей готуються вперше до посадки на літак
Валентина і Петро Соловей готуються вперше до посадки на літак
Незважаючи на те, що чоловік уже 15 років мешкає в Італії, він часто приїздить в Україну і наводить «мости дружби» між Україною та Італією: приймає в себе гостей з Батьківщини, відгукується на прохання про допомогу. А два роки тому Віталій Карпік став затятим блогером, завів свої канали в YouTube та Instagram. І сьогодні на одному з його акаунтів @italia_milanooro1 – більше 20 тисяч підписників. Його автомобіль зі значками соцмереж вже добре знають на Камінь-Каширщині, бо блогер не тільки спілкується в мережі, а й розвіртуалюється, зустрічається зі своїми підписниками, дарує їм при зустрічі подарунки, пригощає смаколиками.

«Я започаткував декілька проектів, які не збираюся припиняти. І мені це дуже подобається. Подобається, що мене впізнають, зі мною спілкуються, охоче йдуть на контакт. Спочатку на мене дивилися часом з пересторогою, але тепер на зустрічі приходять десятки людей. Це надзвичайна весела, невимушена атмосфера», - розповідає чоловік.
Це авто вже знають тисячі людей
Це авто вже знають тисячі людей
Один з проектів він назвав #3Д (дружба, добро, діти), в рамках якого він подорожує містами, містечками, селами України, у тому числі й волинськими, і зустрічається зі своїми друзями з соцмереж, заїжджає в школи.

«Я повідомляю, що тоді-то буду в такому-то місті і хочу зустрітися зі своїми підписниками. Дарую їм подарунки, спілкуюся. Цього разу, наприклад, в Самборі на зустріч прийшло десь 300 людей. Це надзвичайно приємно.
Зустріч з фанами у Самборі
Зустріч з фанами у Самборі
Я намагаюся донести людям свої ідеї добра, дружби між Україною та Італією», - розповідає він. Не лишився осторонь Віталій і проблеми дітей війни.
Ще один проект – «халявна 50, 100-ка…» На кшталт проекту «Орел і Решка», чоловік у різних містах залишає «закладки», де заховані від 50 до 300 гривень. Хто перший знайде – тому пощастить забрати гроші. На новорічні свята Віталій подорожував Україною в костюмі Діда Мороза, спілкувався з людьми та дарував хороший настрій. Крім того, на своїх каналах він проводить різноманітні інтелектуальні конкурси: на знання географії, мов тощо.
Ви не зустрічали на вулицях свого міста такого Діда Мороза?
Ви не зустрічали на вулицях свого міста такого Діда Мороза?
А крім подарунків та зустрічей, Віталій також щосезону проводить розіграші подорожі до Європи.

«Я назвав цей проект #Галопомпоєвропі. В прямому ефірі між підписниками розігрується подорож до Європи. Автівкою ми їздили в хорошій компанії в Будапешт, Венецію, Верону, Мілан. Минулого разу я знімав їм 4-кімнатну квартиру в Будапешті, а в Мілані вони жили тиждень у мене. Спочатку ніхто не вірив, як це так, поїхати з чужою людиною в іншу країну, ставилися скептично. А тепер уже знають, що це ніякий не обман. Наступного разу обов’язково хочу розіграти подорож для мешканців свого рідного району, а потім, можливо для області. Я хочу показати людям, як це класно подорожувати. Хочу донести їм, що є багато хороших людей, готових допомогти. Багато хто мене запитує про працевлаштування, та я цим не займаюся. Звичайно, були випадки, коли мене хотіли використати в своїх цілях, після яких довелося «фільтрувати», кому допомагати, але попри все я вірю в дружбу і добро Хочу донести до людей, що дружити – це класно, подорожувати – це класно. Не обов’язково мати великі статки, дорогі речі для того, щоб побачити світ», - резюмує блогер.
Актори серіалу Школа теж їздили з Віталієм Карпіком Європою
Актори серіалу Школа теж їздили з Віталієм Карпіком Європою
Побував з блогером в Італії і кращий футболіст району
Побував з блогером в Італії і кращий футболіст району
Подорож тестя і тещі Віталій теж знімає на відео і обіцяє оприлюднити на своїх канал в YouTube та Instagram.
До слова, і цього разу не обійшлося без таємних сховків – усі підказки, де їх шукати, оприлюднені вже.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
123 Показати IP 14 Лютого 2019 22:15
Да, успєх па-валинскі... Поїхати в Італію і влаштуватись на будь-яку роботу)) Така от в нас країна...
мешканець Показати IP 15 Лютого 2019 08:56
хто це?
123 до мешканець Показати IP 15 Лютого 2019 10:47
Це Віталік з Камінь-Каширщини (село Раків Ліс). Тож написано в статті))
Sergij Показати IP 16 Лютого 2019 15:20
знаю віталіка 2 роки прикольний чувачок

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus