USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Департамент соцполітики вимагав від лучанки повернення допомоги

20 Червня 2016 10:27
Департамент соцполітики намагався стягнути з жінки-інваліда кошти за надану протягом шести років субсидію. Про це інформує сайт УГСПЛ.

У лютому цього року до громадської приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини у Луцьку звернулася місцева жителька. Департамент соціальної політики вимагав від неї повернути неправильно виплачену допомогу в розмірі понад 33 тисячі гривень. Жінка, яка має інвалідність другої групи, отримувала субсидію на часткове відшкодування витрат на оплату комунальних послуг із 2010-го року.

У січні цього року Департамент соціальної політики Луцької міської ради подав позов проти лучанки з вимогою стягнути виплачену їй впродовж останніх років соціальну допомогу через поданням недостовірної інформації про майно: жінка не вказала, що у її власності знаходиться ще й земельна ділянка для ведення господарства та житловий будинок. Луцький міськрайонний суд виніс постанову щодо стягнення із відповідачки 33537 гривень 53 копійок. Юристи УГСПЛ підготували апеляційну скаргу на це рішення, оскільки жінка має інвалідність та не може в повному обсязі оплачувати комунальні послуги.

В результаті, Львівський апеляційний адміністративний суд задовольнив скаргу лучанки, скасував постанову суду першої інстанції й закрив провадження у цій справі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
дідо Показати IP 20 Червня 2016 10:30
Має квартиру, ділянку та будинок. Це звичайне шахрайство.
дідо Показати IP 20 Червня 2016 10:40
http://helsinki.org.ua/advices/poryadok-nadannya-naselennyu-subsydij-dlya-vidshkoduvannya-vytrat-na-oplatu-zhytlovo-komunalnyh-posluh/ Існують випадки, коли субсидії не призначаються. Так, субсидії не призначаються, якщо: – у володінні зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) або членів їх сімей мають у сукупності більше ніж одне житлове приміщення (будинок), загальна площа яких у сумі перевищує встановлені норми володіння чи користування загальною площею житла;
юрист до дідо Показати IP 20 Червня 2016 13:08
почитай нове положення про порядок призначення субсидій
Анонім Показати IP 20 Червня 2016 12:04
Субсидії - неімущим, а не тьоткам, що купили групу.
Віктор Показати IP 20 Червня 2016 14:23
Який же ти юрист??? Говориться про неправомірно отриману допомогу з 2010 року,а ти кажеш про нове положення...Ось такі "юристи" і виносили рішення у суді.
бе до Анонім Показати IP 20 Червня 2016 15:05
групу купляють як гарячі пиріжки і не ті .що дійсно хворі а в кого є кошти і почувають себе при тому дуже не погано!
ВОВК Показати IP 20 Червня 2016 22:01
а довбані дупатати за чиї грошики на футбол до Парижу літають ?
Літній Показати IP 20 Червня 2016 22:16
У Луцькій громаді обранці і наймані владою почали знущатися над інвлідами, учасниками бойових дій, інвалідами праці, пенсіонерами, бідними людьми. А керівництво департаменту давно пора міняти. Під їхнім керівництвом не допомога, а знущання. У того квартиру забрали. У тої гроші хочуть забрати. Ці дії служб влади засуджені не тільки судами а й громадською думкою. див.http://pravda.press/news/society/minregionbud-za-borgi-zhitlo-nikhto-ne-zabiratime--23161/

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus