USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Департамент ЖКГ Луцька сприяє самовільній торгівлі?

12 Червня 2009 17:33
Проблема торговців по вулиці Замковій стала предметом дискусії під час засідання Антикризового комітету міста Луцька 12 червня. Влада звинувачує підприємців у незаконній торгівлі, а ті – заперечують. Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
За словами директора департаменту підприємництва Луцької міської ради Олександра Козлюка, люди, які торгують по вулиці Замковій здійснили фактично самозахоплення території. При цьому значна частина з торговців навіть не є громадянами України, – констатує чиновник. Він зазначив, що ці люди свого слова перед владою міста щодо «переселення» з вулиці не дотримали. На місцях торгівлі – антисанітарний стан і це заважає проїзду по вулиці, зокрема пожежників та «швидкої». Пан Козлюк запевнив, що вулицю Замкову і прилеглі території звільнятимуть від самовільної торгівлі з залученням різних контролюючих служб. Олександр Козлюк зазначив, що на багатьох інших ринках Луцька є вільні торгові місця.
 
Представник іншої сторони – підприємців – Алла Ющук заперечила те, що вони здійснили самозахоплення. За її словами, вони затоварились на літній період. Що стосується інших ринків, то там трапляються навіть пропозиції по 100 тисяч гривень за одне торгове місце. А це є непомірною ношею для торговців. Всього на Замковій торгуюють 170 людей, які переважно сплачують фіксований податок. Вони просять дозволити поторгувати їм на звичних місцях до Нового року. Підприємці стверджують, що вони фінансово допомагають Крупівській школі-інтернату та Луцькому будинку дитини. Крім того, вони заключили договір на прибирання території та вивезення сміття з житлово-комунальним підприємством №3. Копію договору продемонстрували присутнім. З 1 червня і до кінця року  підприємці мають сплатити 17 тисяч гривень. За їхными словами, вони вже внесли плату за червень. Натомість Олександр Козлюк стверджує, що договір було розірвано в односторонньому порядку. Як стверджує сторона підприємців, вони неодноразово намагалися врегулювати свої проблеми, звертаючись до департаменту житлово-комунального господарства.
 
Член Антикризового комітету, голова Волинської обласної громадської організації «Крок» Ігоря Алєксєєв запропонував розглянути це питання тимчасовій депутатській комісії, яка вже займається конфліктом на торгово-пішоходному ряді поблизу Завокзального ринку.
 
Врешті, сторони домовилися, що у понеділок підприємці підійдуть у департамент підприємництва, де їм нададуть інформацію щодо вільних торгових місць на ринках міста. Згодом мають відбутися переговори між торговцями з Замкової та власниками ринків.
 
Пан Козлюк назвав і остаточну дату припинення незаконної торгівлі на вулиці Замковій – 29 червня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Від департаменту ЖКГ Показати IP 12 Червня 2009 19:52
Ви там що зовсім хворі в В.Н.?! Прочитайте зміст статті та ії назву- який між ними звязок? Чи в вас інформацію пишуть одні а назви вигадують інші?
Андрій Калахан Показати IP 13 Червня 2009 16:48
1. Новина від статті відрізняється чи ні? 2. Зі слів пана Олександра Козлюка можна зробити висновок, що владі міста було давно відомо про проблему. Невже Ви не знали про це? 3. Зі слів самих підприємців можна зробити висновок, що вони неодноразово бували у Вашому департаменті. І бували вони там, ймовірно, далеко частіше, ніж у департаменті підприємництва... 4. Перш, ніж підписувати договір, варто було поцікавитись, на підставі чого, яких нормативних документів, торгують на вулиці Замковій? Недбальство також може бути злочинним. З бомжем, що збирає милостиню біля собору теж можна підписувати договори? 5. Якщо продавці справді внесли передоплату і договір анульовано, то чи повернете Ви їм ці кошти? 6. Мені особисто, як громадянину Луцька, бридко дивитися на той Шанхай, що коїться в центральній частині міста. І якщо той чи інший владний орган чи інший суб'єкт вчиняє дії, що суперечать законодавству, вони повинні за це відповідати.
Невірюбрехунам Показати IP 18 Червня 2009 23:49
а чого міська влада не бачить, що робиться в Старому місті? Хату згорілу біля входу в замок ніхто не замітив? А туристи в першу чергу її замічають.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus