USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку пікетували польське консульство. Оновлено

5 Лютого 2018 15:37
Генеральне консульство Республіки Польща в Луцьку пікетували представники ВО «Свобода», «Народного контролю» та «Правого сектору». Мітингувальники виступають проти прийняття Польським Сеймом закону про Інститут національної пам'яті, у рамках якого забороняється «бандерівська ідеологія».

Акція розпочалася 5 грудня о 13.30 на вулиці Дубнівській.

Так, біля стін консульства зібралися близько 100-150 людей із партійною символікою. До слова, на пікеті присутні керівник фракції «Народний контроль» у Луцькій міській раді Павло Данильчук, лідер «Свободи» у міській раді Микола Федік та заступник голови Волинської облради Олександр Пирожик.

Зі слів організаторів, вони протестують проти ухвалення польськими Сеймом і Сенатом змін до закону про Інститут національної пам’яті Польщі, що принижують українську національну гідність, ставлять під сумнів право українців на власну державу і боротьбу за незалежність, передбачають кримінальне переслідування за «бандерівську ідеологію».
Як розповів депутат Микола Федік, мета сьогоднішнього пікету - спонукати владу Польщі не приймати цей закон. Зокрема, однією з вимог мітингувальників є те, щоб президент Польщі не підписував закон про заборону «бандерівської ідеології». Микола Федік додав, якщо цей закон буде прийнято, то це фактично криміналізує «бандерівську ідеологію» у Польщі. Зі слів депутата, поляки не мають права втручатися у внутрішні справи України. Він повідомив, що вже є реакція Ізраїлю та США щодо неправомірності цього закону. Обранець громади не відкидає такої думки, що нагнітання ситуації «на руку» Росії, яка може бути до цього причетна.
Перший заступник голови облради Олександр Пирожик зауважив, що, вочевидь, поляки не розуміють, що без союзу з Україною російський шовінізм буде завжди панувати над їхньою країною. «Кремль аплодує цим законам, які були прийняті вночі. Ми маємо показати Польщі, що в нас є гонор, але він не повинен виходити за межі розумного», - каже Пирожик.
Павло Данильчук, своє чергою, звернув увагу на те, що польське суспільство поступово стає антиукраїнським, і прийняття антибандерівських законів ще більше поглибить цю ситуацію.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЛУЦЬКА АКТИВІСТКА ЖОРСТКО РОЗКРИТИКУВАЛА ДЕПУТАТА МІСЬКРАДИ «ЗА ПАРАЗИТИЗМ»

З його слів, і Україна, і Польща мають розуміти, що у них єдиний спільний ворог - Росія.
Кординатор «Правого сектору» на Волині Роман Грибовський зауважив, що цим законом Польща руйнує відносини з Україною. Та додав, що проведення такої антиукраїнської політики підігрує Москві. З його слів, мітингувальники вимагають припинити розпалювання ворожнечі, а також вони хочуть, щоб консул звернувся до польського президента, аби той не підписував закон.

Наприкінці оголосили резолюцію зібрання, в якій вимагається, щоб президент Польщі Анджей Дуда ветував зміни до закону про Інститут національної пам'яті.

Відтак, резолюцію передали консулу Кшиштофу Савіцкі.
Зауважимо, на місці пікету чергували спецавтомобіль пожежників та кілька автомобілів поліції.
Варто зазначити, що заплановані пікети польського посольства у Києві та консульських установ по всій Україні.

Нагадаємо, під час минулої сесії міської ради на розгляд депутатів подали звернення до Президента України та голови Верховної Ради щодо ухваленого Сеймом Польщі пакету законів, у рамках яких забороняється «бандерівська ідеологія». Більшість обранців громади заявили, що це звернення є популізмом, а саме питання – в компетенції вищих органів державно влади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 31
Любі свині Показати IP 5 Лютого 2018 13:57
А Боруцький буде? Чи він, вже того, не патріот?
Боруцький до Любі свині Показати IP 5 Лютого 2018 15:37
Я зараз не п"ю, а цим неробам самим треба кілька бідонів. У мене є клієнт на МАФ для Вітіва
Боруцький до Любі свині Показати IP 5 Лютого 2018 16:33
Мене не буде - поїхав в Польщу за авто б/у. Вибачайте - мені не до цього цирку зараз
Ахаха Показати IP 5 Лютого 2018 14:09
Чого вони з прапорцями прийшли? Так не цікаво. От якби з макетами РПГ прийшли пікет був би цікавіший :)))
Дмитро Показати IP 5 Лютого 2018 14:13
зброд зібрався. як вже ці цирки надоїли ...
Анонім до Дмитро Показати IP 5 Лютого 2018 14:30
скільки тобі літрів і чого надоїли ? ти на себе в дзеркало глянь. хто ти і чого вартий ?
Dimitr до Дмитро Показати IP 5 Лютого 2018 16:24
Цілком згідний, зайнялись ліпше роботою, а не мітинги проводити, хочемо жити у Європі, то прийдеться миритися і прислухатися до рішень сусіда, тим паче до польської влади нашим корупціонерам ще стрибати і стрибати
Леонід Показати IP 5 Лютого 2018 15:03
Це все безкоштовна водичка на млин Москви! Ще трохи в тому ж напрямі і лишимось один на один з Росією!
Анонім до Леонід Показати IP 5 Лютого 2018 15:49
це краще, як залишитись один на один зі своєю совістю
порада шановному зіб Показати IP 5 Лютого 2018 15:09
Право поляків забороняти на своїй території будь-яку ідеологію. Вони в своїй країні і роблять те, що вважають за потрібне. І ці дурнуваті пікетування нічого не варті. Не лізьте в чуже ла?но, коли в своєму по шию сидите.
Я до порада шановному зіб Показати IP 6 Лютого 2018 00:25
А те , що поляки і румуни вийо ... До наших законів це норма?
Лучанин Показати IP 5 Лютого 2018 15:40
Мабуть ніхто в законі не заперечує, що УПА - це борці за свободу України. Просто вони паралельно з боротьбою за свободу підрізали ще і мирне населення, в тому числі і українців.
5555 Показати IP 5 Лютого 2018 15:46
представники ВО «Свобода», «Народного контролю» та «Правого сектору».-МУД?КИ !!
Фу Показати IP 5 Лютого 2018 15:58
Народу зібралось )) що фінанси на подсосі
Українець до Анонім Показати IP 5 Лютого 2018 16:11
Зброд є зброд!Через п'ять років і в Україні буде заборона на бандерівщину,після того як дядя,, Сем"разом з "європейськими партнерами"скажуть заборонити цю ідеологію.Де ти будеш і з яким прапором?
Анонім до Українець до Анонім Показати IP 5 Лютого 2018 21:10
крім нацистської і комуно-фашистської ідеології ніхто нічого не заборонить
Степан(Крымчанин) Показати IP 5 Лютого 2018 16:37
П тексту-"...Зі слів депутата, поляки не мають права втручатися у внутрішні справи України.". Як на мене вони і не втручаються. Дія Закону обмежена територією РП. А цей захід на територіі України -це тиск на депутатів сусідней держави. І пряме втручання в законотворчість суверенного члена Євросоюзу, куди Україну не допускають.
Анонім Показати IP 5 Лютого 2018 16:38
Виходить,що бандерівська ідеологія для поляків все одно що фашистська, нацистська, комуністична. для всього світу. Якось дивно. ,
Лучанин до Анонім Показати IP 5 Лютого 2018 17:56
А що тут дивного? Ви почитайте листівки УПА.
Анонім до Лучанин Показати IP 5 Лютого 2018 21:10
і що там написано ?
Володимир Показати IP 5 Лютого 2018 17:04
Дуже-дуже рідко гонор буває "в межах розумного". Я думаю, що нам потрібно "гонорово" навести лад у власній оселі. Тоді і сусіди не будуть зазіхати на нас. Не закликаю до того, щоб ми забули ті події, які були у, наприклад, 40-х роках. Але давайте більше думати про нинішній час! Захищаймося від нинішніх зазіхань на нас. Читаймо "Волинь-43" Володимира В'ятровича і робімо висновки. У наших відносинах завжди найбільшу роль відігравала третя сторона. Не дозволяймо третім сторонам нас збурювати на "гонор в розумних межах"
ще не зовсім свідоми Показати IP 5 Лютого 2018 19:48
"Захисник української нації" в'ятрович після виборів 2019 на нарах буде чалитися, як і вся ця оунівська шайка
Анонім до ще не зовсім свідоми Показати IP 5 Лютого 2018 21:13
якщо ОУН по-твоєму шайка, то хто такі комуняки, колишні КГБісти і їх прихвосні
999 Показати IP 5 Лютого 2018 20:46
Якого біса лізки в чужу країну, це їхня справа, які закони приймати. Може ще один фронт війни є прагнення відкрити? Вже всі кругом вороги. І Росія, і Угорщина, і Польща. Поїдьте на банкову і пікетуйте свого президента. який обіцяв війну припинити за лічені години. А як нема взагалі чим зайнятися, то сніг по місту розчищайте, патрійоти!
Анонім до 999 Показати IP 5 Лютого 2018 21:14
ми свій розчистили. твій залишився, холйчику маацковський
999 до Анонім Показати IP 5 Лютого 2018 23:07
Це ти х*луй! І далі з Росією торгуєте газом, вугіллям, президент і ще наближені наживаються на війні тощо. А патріотизм таких, як ти грунтується лише на ненависті до Ріосії. Патріотизм - це коли робиш щось корисне для свого міста, вулиці, країни, коли на біле говориш біле, а не чорне.
Анонім до 999 Показати IP 6 Лютого 2018 13:15
а патріотизм таких як ти, грунтується на прислужуванні маацковським ідеологам. за 30 срібняків ти готовий маму рідну продати, лиш би маацковський шеф тебе по голові погладив і кісточку кинув. і маацквою торгують такі самі москвофіли як і ти. так що сиди тихо і сопи в дві дірки
999 до Анонім Показати IP 6 Лютого 2018 18:07
Як же це убого)))
ТТ Показати IP 5 Лютого 2018 21:03
ЦЕ НЕ МІТИНГ, А ЗВІТ ПРО КАСУ В КОЖНОЇ ПАРТСИЛИ ЗОКРЕМА. ВІДЕО-ФОТО-ЗВІТНІСТЬ ЛЯЖЕ ДО ЧОРНОЇ БУХГАЛТЕРІЇ І ПОЧНУТЬ РАХУВАТИ ВИТРАТИ НП БЕНЗИН, ОБІДИ, ТМЦ НА ПЛАКАТИ, ГОНОРАРИ ДЛЯ ЕЛЕКТОРАТУ, ОДНИМ СЛОВОМ ЯК ПРИ ЯНИКУ АВТОМАЙДАНИ СПИСУВАЛИ ПАРТЄНІ ГРОШІ. ЗАКОНИ НОВІ А ПРАВИЛА ГРИ НЕ ЗМІНЮЮТЬСЯ...
Анонім до ТТ Показати IP 5 Лютого 2018 22:39
ти всіх по собі не суди
Наталія Показати IP 9 Березня 2018 19:59
Люди, задумайтесь над тим, кому потрібне погіршення у відносинах між сусідніми державами? Зі Сходу Україну пошматували. Зараз "доброзичливці" і "патріоти" роблять спроби розхитати і послабити Україну із Заходу. До чого ми дійдемо? Кому це потрібно? Схаменіться!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus