USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Депутат Волиньради прокоментував вихід із «Самопомочі»

4 Квітня 2018 11:06
Набридло воювати з вітряками: депутат Волинської обласної ради Михайло Імберовський прокоментував вихід із політичної партії «Самопоміч».

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Якщо коротко, то набридло воювати з вітряками! Так можу прокоментувати рішення про припинення свого членства в політичній партії «Об'єднання «САМОПОМІЧ».

Мене до цієї політсили ніхто не привів на налигачі, чи влаштував "по-блату". Після революції гідності я не міг бути стороннім спостерігачем, за подіями що відбуваються в країні і вирішив долучитись до активного громадського життя. Я свідомо вибрав для себе «САМОПОМІЧ», тому що ідеї, які декларувались, були досить близькі та подобались мені.

Не маю звички шукати для себе якихось привілеїв і тому хоча була можливість відразу очолити одну з ініціативних груп активістів САМОПОМОЧІ після знайомства із активом партії у Львові, я долучився до однієї з них, які створювались в Луцьку, вибрав для себе напрямок енергоефективність і пішов з ним до людей, адже у квітні 2014 був перший серйозний стрибок на енергоносії в Україні, так народився проект "ЕНЕРГООЩАДНЕ МІСТО", результатом якого було встановлення десятків лічильників тепла у багатоповерхівках Луцька, а також прийняття міськрадою програми співфінансування таких заходів у співвідношенні 40% - мешканці. а 60% - бюджет міста! ЦЕ БУВ БЕЗ ПЕРЕБІЛЬШЕННЯ ДУЖЕ ЦІКАВИЙ ЧАС, А ТАКОЖ КОРИСНИЙ ДОСВІД!

Не буду переповідати зараз, за все, що було зроблено мною, з однодумцями за останні три роки, хто слідкує за моєю діяльністю той знає, але вважаю, що весь цей час намагався справами, а не порожніми балачками доводити свою корисність як громаді, так і політичній силі, в якій перебував.

На жаль, протягом всього періоду мого перебування у САМОПОМОЧІ вже в статусі депутата я постійно був втягнутий в якусь мишину вовтузню.... Почалось все з формування фракції в обласній раді. Згідно із положенням про фракцію мене було обрано керівником фракції в обласній раді, це рішення затвердив центральний виконком партії. Однак окремим моїм однопартійцям таке рішення не сподобалось і замість порозуміння та злагодженої роботи час витрачався далеко не на генерацію спільних напрацювань у вигляді проектів рішень, а на тлумачення внутрішньопартійних документів, з якими перед виборами всі були цілковито згідні, підписуючи відповідний МЕМОРАНДУМ!.. Зрештою два депутати вийшли з фракції, таким чином розваливши її. Політрада партії, не зважила це порушенням партійної дисципліни, а навпаки піддалась тиску цих депутатів і дозволила їм створити нову фракцію... Ніколи не вважав, що обов'язковою умовою успіху - є булава в руках, радше навпаки, така позиція є столітньою бідою України... І, не вступивши у фракцію побудовану на хиткому фундаменті шантажу, максимально зосередився на реальних справах, а результати моєї діяльності, я думаю видно з напрацьованих мною і моєю КОМАНДОЮ проектів рішень обласної ради левова частка яких підтримана депутатами, депутатських запитів, звернень та звітів і САМЕ ЇХ НЕХАЙ ОЦІНЮЮТЬ ВИБОРЦІ!!!. Парадокс, але в обласній раді я знаходжу порозуміння і взаємодію з депутатами усіх політичних сил, які там представлені, крім депутатів від САМОПОМОЧІ....

Це один, хоч немало важливий аспект. Проте найбільшим розчаруванням в партії для мене стали відхід від декларованих принципів демократичності... За Статутом партії – всі керівні органи від низу до верху мають обиратись шляхом відкритого голосування і прозоро, а отже демократично! На жаль, як показала практика, в Самопомочі ці процеси стали на шлях, що протилежний розвитку... Так процес обрання голови волинської САМОПОМОЧІ у 2017 році був розтягнутий майже на півріччя і супроводжувався різким збільшенням кількості членів партії і осередків, як правило одночасно із жовтневими виборами до 19 об'єднаних територіальних громад Волині, врешті грудневими виборами керівника і насамкінець нещодавнім рішенням центрального виконавчого комітету партії про ПРИЗНАЧЕННЯ на Волині в.о. голів обласного і міського осередку…. І це, нажаль, не лише на Волині... То про яку демократію може бути мова?

Лідер САМОПОМОЧІ Андрій Садовий неодноразово у своїх виступах наголошував: "Місцеве самоврядування – це люди, які готові служити громаді!", і для мене це було усі ці роки, є і буде НАЙБІЛЬШИМ МОЇМ ПРІОРИТЕТОМ!!!

Тому я кажу, що втомився боротись із вітряками, я хочу служити громаді, а вже вона нехай вирішує, чи достойний я бути її представником у виборчих органах влади», - йдеться у дописі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Зіряк Шкурян Показати IP 4 Квітня 2018 11:12
Тушки були, є і, напевне, ще довго будуть. Чи не забагато уваги черговому тушкуванню ще одного слуги народу?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus