USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Депутат Волиньради звернувся в прокуратуру щодо перевищення повноважень Савченком

24 Січня 2019 13:18
Депутат Волинської обласної ради Олександр Омельчук звернувся до прокурора області Віктора Швидкого та начальника Управління Держаудитслужби в області щодо перевищення повноважень головою Волинської ОДА Савченком О.І.

Депутатське звернення Олександр Омельчук опублікував на своїй сторінці у Фейсбук.

Нагадаємо, 20 грудня 2018 року на пленарному засіданні Волинської обласної ради прийняте рішення "Про обласний бюджет на 2019 рік«, а 3 січня 2019 року голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко оскаржив цей документ у Волинському окружному адміністративному суді. Ймовірно, таким чином Савченко намагається відтягнути процес прийняття та затвердження бюджету задля досягнення цілей майбутньої передвиборчої кампанії.

«Законом України «Про місцеві державні адміністрації» , ст.78 Бюджетного кодексу України передбачено, що місцеві державні адміністрації в межах відповідної адміністративно-територіальної одиниці забезпечують виконання відповідних бюджетів.

Проте, голова Волинської ОДА Савченко О.І., замість того, щоб належним чином забезпечити виконання рішення сесії та затверджених сесією бюджетних показників, подав адміністративний позов до суду про призупинення дії вказаного рішення сесії про бюджет», – йдеться у зверненні.

Депутат зазначає, що Савченко не чекаючи рішення Волинського окружного адміністративного суду про задоволення позовної заяви, видав доручення, яке порушує норми права. Йдеться про те, що здійснення витрат з обласного бюджету має відбуватися за тимчасовим розписом, поки справа перебуває у суді. Цим самим, на думку Олександра Омельчука, голова ОДА перевищив свої повноваження.

Доручення Савченка, на думку депутата, містить ознаки злочину, передбаченого ст.364 ККУ України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Волинська громада Показати IP 24 Січня 2019 13:30
Оце і зафігачили гєнєралу!!!)) Якщо врахувати, що бюджет області - це набагато більше, аніж 250 неоподатковуваних мінімумів, то згідно тієї ж ст.364 ККУ - це вже ТЯЖКІ НАСЛІДКИ!!! Отже, облрада йде в атаку!! КРАСАВЧИКИ! Думаю що ДАЛІ БУДЕ!!!
Сусід Показати IP 24 Січня 2019 20:56
На носі наш маленький волинський "шатдаун" :) ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus