USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Депутат не хоче платити штраф

4 Листопада 2011 17:45
Депутат Луцької міськради Антон Сосновський подав апеляцію на постанову міськрайонного суду про стягнення штрафу обсягом 425 гривень через ненадання відповіді на звернення свого колеги Євгенія Ткачука щодо долі «японських грошей».
Про це розповів депутат міськради, адвокат Андрій Осіпов.
Осіпов заявив: «Мені дуже приємно, що журналісти почали розрізняти, що судять Сосновського не за «японські гроші», а за ненадання відповіді».
«Після розгляду справи Антон Сосновський звернувся до мене по допомогу, переповів мені про процес судовий, розказав мені про основні тенденції і попросив моєї поради», - зазначив він.
На думку Осіпова, суд не звернув увагу на «явну упередженість свідків».
«Основний свідок – Касьянова Тетяна Тихонівна, яка згідно із законом повинна була, передаючи будь-яку кореспонденцію, одержати розписку. Це – факт, і вона не може цього заперечити. Вона цього не зробила», - переконує він.
А факт передачі депутатського звернення підтверджують свідки – двоє її підлеглих. «Ці свідки просто допомагають своєму керівнику», - зазначив Андрій Осіпов.
Вони працюють в іншому кабінеті. Тож Осіпова дивує, яким чином трапився збіг, що підлеглі опинилися в одному приміщенні разом із керівницею і так точно запам’ятали процес передачі звернення, хоча відбулося воно кілька місяців тому.
Окрім того, розмірковує депутат, представник прокуратури мав би доводити факт надіслання звернення не показами свідків, а документами.
Отож, за словами Осіпова, всі ці речі виклав Сосновський у апеляційній скарзі.
Нагадаємо, депутата Луцької міськради Антона Сосновського оштрафували на 425 гривень через ігнорування звернення колеги по раді Євгенія Ткачука. Щоправда, ігнорування інформаційного запиту «Волинської газети» Сосновському, схоже, минеться – бо сплинув строк накладання адміністративного стягнення.
Відповідне рішення 28 жовтня прийняв Луцький міськрайонний суд.
Перше звернення щодо грошей, зібраних під час акції «Луцьк – народу Японії», адресували Антону Сосновському через секретаріат міськради 6 липня. Його автором був головний редактор «Волинської газети» Володимир Данилюк. Журналіста цікавило, скільки грошей зібрали та на які рахунки і коли їх перерахували.
Більш як за місяць, 12 серпня, депутат Євгеній Ткачук через той же секретаріат міської ради передав голові громадської організації «Волинський блок» Антону Сосновському звернення з тими ж питаннями . Відповіді на обидва звернення не отримано.
У суді Сосновський заявив, що став жертвою політичної провокації, яка свідомо проводиться його опонентами. Прокуратура, за його словами, розслідуючи справу, поводилася упереджено. Щодо звернення від газети, то його отримав і дав відповідь, надіславши її поштою, - переконує Антон Сосновський .
І про це він нібито усно повідомив журналістам видання. Запиту від Ткачука відповідач, за його словами, не отримував.
Свідками у справі виступали Ткачук, депутат міськради Василь Гриб та працівники відділу секретаріату ради.
Євгеній Ткачук розповів, що 12 серпня особисто в руки керівнику відділу Тетяні Касьяновій передав запит. Вона підтвердила його слова і розповіла, що відразу зателефонувала Сосновському і той забрав документ. Це підтвердили колеги Касьянової – Катерина Вяткіна та Олександр Шеремета. Також начальник відділу підтвердила, що передала звернення від «Волинської газети» і нагадувала в телефонному режимі відповідачу про необхідність відповісти на запит Ткачука.
Сосновський намагався довести, що свідки не могли знати, яке саме звернення йому передали, бо він отримав декілька документів. Проте Касьянова заперечила йому, сказавши: «Це була нестандартна ситуація. Депутати як правило запити один одному не шлють».
Після наради суд постановив, що через проігнороване депутатське звернення Сосновському доведеться викласти із власної кишені 425 гривень. Натомість ситуація із відсутністю відповіді на інформаційний запит журналістів – дещо інакша. Суд повважав, що минули строки накладення адміністративного стягнення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
учасниця "дня депутата". Показати IP 4 Листопада 2011 18:10
А з чого він заплатить. Добре, що на "японські" гроші друзі допомогли. Назаймався, що й не знає, скільки кому винен. А сьогодні на "дні депутата" ходив з штучною посмішкою і врозкарач, ніби йому щось між ногами заважає, посміхався до колег, які відвернулись від бідолаги. Подивлюсь на цих сосновських, григоренків, бондаруків, басів, осіпових, і за місто соромно. Зграя блатних і жебраків. А ще шкода голови, що ще має силу і терпіння з такими вести якусь мову і щось рішати. І Пустовіта жаль, який зібрав лайно під одним дахом, а зараз розплачується за це своїм здоровям. І ніби розумний чоловік. На що дивився?!!!???
Тату до учасниця "дня депутата". Показати IP 7 Листопада 2011 09:38
Чого шкодувати Пустовіта!!?? Він за це саме, як Ви виразилися, "лайно" отримам чималу "усну" подяку від Бондарука Романа під час формування списку кандидатів у депутати. Тому і не може зараз впливати на цих депутатів. Тому не хвилюйтесь за його здоров'я, він ще всіх нас переживе...
Знаючий Показати IP 4 Листопада 2011 18:34
Панове, в прокуратуру (без публічного розголосу) надано документальні докази по багатьох фактах про те, що не надано інформації, про недостовірну інформацію тощо. Чому прокуратура в одних випадках подає до суду на основі усних свідчень зацікавлених осіб, а в інших на основі документальних підтверджень - тишина???
777 Показати IP 4 Листопада 2011 18:45
В Волинських новинах за останій час одні депутатські "проблеми"- вже набридло і не цікаво.А фамілії депутатів ті самі, їм мабудь нема чим себе зайняти.
Cтепан Показати IP 5 Листопада 2011 17:22
Я згідний із дописувачем "Знаючий". В прокуратурі повно звернень простих громадян про повне ігнорування їх заяв. А тут тільки Ткачук "помазав зеленими", так і "свідки" знайшлись і прокурор побіг до суду і штраф виписали. Дивина та й годі
знаток депутатів Показати IP 6 Листопада 2011 11:51
згідна з учасницею "дня депутата". зграя блатних та жебраків. Ткачук та й всі вони тільки лобіюють свої інтереси. на людей їм нас...ати з великої колокольні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus