USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Депутатам Волиньради презентували уточнений бюджет Волині

18 Січня 2016 21:00
Проект бюджету області зі змінами розглядають депутати облради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій 18 січня.

Директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ігор Никитюк повідомив, що у зв’язку з прийняттям державного бюджету були внесені певні уточнення в проект бюджету області на 2016 рік. Так, збільшилася дохідна частина за рахунок податку з доходів фізичних осіб (ставка податку змінилася з 15% до 18%), збільшилися надходження податку на прибуток (10%) у зв’язку з тим, що створюють офіс великих платників податків – до цього 5 великих платників податків були зареєстровані у Львові та Києві. Разом з тим, враховано окремі видатки – враховано, що постановою Кабміну були збільшені посадові оклади. Ставку єдиного соціального внеску встановлено у розмірі 22%, 11 вищих професійно-технічних училищ передано на фінансування з обласного бюджету (ті, які розташовані за межами міст обласного значення, решта ВПУ перебуватимуть на балансі міських бюджетів).

У 2015 році обласний бюджет виконали на 112,8%, додатково отримавши 32,2 мільйона гривень. Загалом з початку року перерозподілили ще 37 мільйонів коштів перевиконання обласного бюджету, тобто перевиконання бюджету у 2015 році становило до 70 мільйонів.

Доходи загального фонду без коштів субвенцій соціального характеру становлять 1,1 мільярда гривень. Власні доходи становлять 309 мільйонів гривень, ще 61 мільйон – дотація з державного бюджету. Таким чином, сума загальна власних доходів становить 369,4 мільйона гривень.

У бюджеті передбачені субвенції на галузь освіти та охорони здоров’я. Цьогоріч відсутня субвенція на підготовку робітничих кадрів, що становила торік 157 мільйонів гривень (за ці кошти фінансували заклади профтехосвіти, виділяючи з обласного бюджету додатково лише 3 мільйони гривень на ремонт покрівель).

Члени комісії вирішили наразі не рекомендувати підтримувати проект бюджету, а продовжити його розгляд під час наступного засідання. Зокрема, планують отримати пропозиції щодо використання бюджетних коштів від районних рад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus