USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Хто компенсує пільговий проїзд на Волині?

18 Січня 2016 16:36
Цьогоріч витрати на пільговий проїзд громадян покладені на місцеві бюджети: посадовці облдержадміністрації сподіваються, що питання усе ж вдасться вирішити за сприяння держбюджету.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій 18 січня.

Директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ігор Никитюк зауважив, що питання фінансування профтехосвіти, харчування учнів 1-4 класів, безплатного проїзду розглядатимуть депутати Верховної Ради під час внесення змін до держбюджету. Так, з 2016 року з місцевих бюджетів фінансуватимуть пільговий проїзд. Раніше такі видатки не закладали в обласному бюджеті – щороку на цю мету отримували субвенцію з державного бюджету, що становила 37 мільйонів гривень. Цієї суми було недостатньо, але все ж компенсацію за безплатний проїзд здійснювали.

Наразі держава не передбачила коштів, при цьому не скасувавши пільги. Тепер тягар фінансування пільгового проїзду пасажирів лягає на місцеві органи влади. Втім, посадовець зазначив, що відповідно до бюджетного кодексу, якщо передаються видатки, повинно передаватися і фінансування.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, міський бюджет не може «осилити» стільки пільговиків у громадському транспорті. Як заявляли у міськраді, у попередні роки держава компенсовувувала лише трохи більше 50 % коштів від необхідного. Це, переконують у міськраді, призвело до того, що на Луцькому підприємстві електротранспорту, який є основним перевізником у Волинській області та місті Луцьку пільгових категорій громадян, склалася критична ситуація.

Отже, вирішити проблему сподіваються завдяки держбюджету.

ЧИТАТИ ЩЕ: ХТО ОПЛАТИТЬ ПРОЇЗД ПІЛЬГОВИКА? СИТУАЦІЯ У ЛУЦЬКУ, РІВНОМУ ТА ЛЬВОВІ

Нагадаємо, у міському бюджеті Луцька на 2016 рік на компенсацію пільгового проїзду заклали 18 мільйонів гривень. Загалом право безплатного проїзду в тролейбусах має 51 тисяча лучан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 18 Січня 2016 16:44
Електронний квиток викине тисячі фальшивих пільговиків.І зробити тільки пенсіонерів по віку, а не всім молодим пільги,бо вони покупляли групи інвалідності.Це не пільговики липові пенсіонери, які працюють на роботах і одержують пенсії.
Анонім до Анонім Показати IP 18 Січня 2016 17:26
А внятнее нельзя? Чем одна корочка (электронный билет) лучше иной корочки - удостоверения, дающего право на льготный проезд?
Марія Показати IP 18 Січня 2016 16:46
А е краще - це може вирішити питання,коли у кого маленька пенсія до 2000 тисяч, дати адресну допомогу і тільки пенсіонерам по віку.І всі питання будуть зняті. І не буде потрібно відмивати кошти,бо ніхто не знає точно скільки людей їхало по пільгах.Це все окозамилювання і відмивання грошей.
Анонім до Марія Показати IP 18 Січня 2016 17:25
По той простой причине, что это "відмивання грошей" украинские можновладцы и не хотят реализовать монетизацию льгот. Здесь не только бесплатный проезд, но и более крупные вещи, такие как, например, жилищные субсидии.
Анонім Показати IP 18 Січня 2016 17:04
Заберіть пільговий проїзд, в міської і обласної ради і прокуратури і податкової і решти державних дармоїдів і відразу вам вистачить коштів дя компенсацій. Інколи в тролейбусі складається враження що платиш один ти, в категої людей від 30 -40 одні посвідчення. Молоде здорове а вже посвідчення. Виходить вчитель може платити а службовець в міскраді велике цабе.
Віктор Показати IP 18 Січня 2016 17:45
У других обласних центрах (Рівне,Житомир,Вінниця,СУми,Чернівці,,,) по цьому питанню працюють ,а Волинська влада тільки і знає,що кожен рік ПЛАЧЕ. Як пенсіонеру треба поїхати у лікарню,аптеку... і не один раз..., як він може оплатити проїзд у тролейбусі із пенсії 1500-2000грн. А Марії ----------, адресна допомога бред таке уже було по комплатежам.. Якщо міські та обласні керівники не хочуть вирішити це питання хай "здаються".
до аноніма Показати IP 19 Січня 2016 09:35
службовець в міській раді платить за проїзд повну вартість. щодня користуюсь громадським транспортом .незнаючи, не пишіть казочки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus