USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Депутатам рекомендують «неправильні» зміни?

31 Травня 2012 14:17
Обранцям волинської громади пропонують підтримати зміни до Порядку видачі спеціальних дозволів на заготівлю лісових матеріалів. Водночас депутат Василь Столяр назвав їх «неправильними».

Про це йшлося 31 травня під час засідання комісії з питань екології, раціонального використання природних ресурсів.

Заступник начальника обласного управління охорони навколишнього середовища Олександр Романюк розповів, що пропонуються зміни до Порядку видачі спеціальних дозволів і встановлення лімітів на заготівлю другорядних лісових матеріалів та здійснення побічних лісових користувань. Для прикладу, постійному лісокористувачу доведеться платити до місцевого бюджету за заготівлю однієї ялинки 6 копійок, а тимчасовому – 24.

«Свободівець» Олександр Пирожик поцікавився, чому така велика різниця в ціні. Романюк мотивував тим, що постійні лісокористувачі витрачають власні кошти на охорону лісу.
Така відповідь подивувала заступника голови комісії Василя Столяра. Мовляв, раніше Романюк йому казав, що постійні лісокористувачі цього не роблять.

Натомість пояснити таку різницю в тарифі взявся перший заступник начальника облуправління лісового та мисливського господарства Сергій Шеремета.
З його слів, в 2007 році постійні лісокористувачі понесли витрати на дослідження їх ділянок інститутом ботаніки. «Їм затвердили ліміти, які матимуть цивілізований характер. Також вони постійні видають лісові квитки, які замовляють у фабриці «Держзнак», - стверджує чиновник.

Щодо вартості ялинок, він зауважив, що, на його переконання, вказані ціни – невеликі. Мовляв, минулоріч середня ціна ялинки на ринках регіону була 52 гривні.
Зрештою, члени комісії рекомендували обранцям волинської громади затвердити зміни до порядку видачі спеціальних дозволів і встановлення лімітів на заготівлю другорядних лісових матеріалів та здійснення побічних лісових користувань.

«Але це не правильно. Я не думаю, що підприємцям це сподобається», - сказав насамкінець Столяр.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus