USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Луцькраді пропонують ігнорувати польських «шовіністів»

25 Липня 2012 10:08
До Луцької міської ради надійшло звернення від мешканців польського міста Замостя, в якому йдеться про припинення співпраці з обласним центром Волині. Депутатам рекомендують ігнорувати цей лист.

Відповідне рішення 24 липня під час засідання прийняла молодіжна комісія міськради.

Голова комісії Павло Данильчук прочитав звернення. У документі йдеться про те, що група депутатів та мешканців Замостя не хочуть співпрацювати з владою Луцька, у зв’язку з наданням міською радою лідеру ОУН Степану Бандері статусу почесного громадянина.

Також автори листа посилалися на вироки Найвищого суду Польської Народної Республіки 1950 та 1966 років, у якому стверджують, що УПА – організація, що вбивала людей, а її члени – злочинці.

Виявилося, що лише три депутати міськради Замостя підписалися під зверненням. Данильчук висловив думку, що автори листа – «три шовіністи», а їх позиція не є офіційною думкою органів місцевого самоврядування чи державної влади.

Тож він запропонував рекомендувати обранцям луцької громади проігнорувати звернення мешканців Замостя. Члени комісії підтримали його.

Нагадаємо, взимку міськрада польського містечка Замостя офіційно засудила рішення Луцької міськради про визнання Почесним городянином Луцька провідника ОУН Степана Бандери.

Натомість Луцька міськрада 28 березня офіційно окреслила власну позицію щодо цього рішення. Луцькі депутати розцінили його як «втручання у внутрішні справи територіального органу самоврядування».

Своєю чергою, в березні міська рада Любліна висловила обурення героїзацією ОУН-УПА та дивізії СС «Галичина» у містах-партнерах: Луцьку, Львові та Івано-Франківську.

А вже на початку квітня місцеві владці вирішили не запрошувати гурт «Тартак» на відзначення Днів студентської культури. Мовляв, колектив прославляє лідера ОУН Степана Бандеру та Українську повстанську армію.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
влад Показати IP 25 Липня 2012 10:19
Правильне рішення,підтримую.
Макар Показати IP 25 Липня 2012 10:42
Їм нема діла до наших національних героїв.В поляків є Тадеуш Костюшко,чи Юзеф Пілсудський(не великий друг українців).Вони боролись за незалежність Жечі Посполитої і ми не вказуємо полякам,які в них герої.Ми не пропонуємо визнати почесним громадянином міста Люблін,чи Замость ,Степана Бандеру,то нехай не втручаються у внутрішні справи територіальної громади українського Луцька.
VSC Показати IP 25 Липня 2012 12:07
Отрыжка прошлого.
Stlantiy Показати IP 25 Липня 2012 12:12
А оно таки-Да! Скоро запукр окажется в полной изоляции.
Лучанка Показати IP 25 Липня 2012 12:13
Зараз...,ще кожен буде диктувати нам що робити, з однієї сторони-кацапи,а з ін.-ляхи,зараз!!!
111 до Лучанка Показати IP 4 Листопада 2013 22:06
Не знаю что у вас с ляхами,а на русских зря гоните.Куда вы без нас то? Хотя есть янки и немцы и ....
Любомльчанин Показати IP 25 Липня 2012 14:23
У нас свої герої, у поляків - свої, у нас своя боротьба, у поляків - своя, і у кожного з нас своє бачення на нашу спільну історію... Нормальні, цивілізовані європейці шукають зближення,вивчення спірних питань, а не займаються "писаниною"...
))) Показати IP 25 Липня 2012 14:33
на х*р вы никому не нужны - и в европу вы не попадете - по бандере это позиция евросоюза

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus