USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Депутатів Волиньради роз’єднав Бандера. ФОТО

27 Січня 2011 12:28
Третю позачергову сесію Волинської обласної ради депутати зірвали – для роботи законодавчого органу не вистачило кворуму.

На сесійному засіданні 27 січня зареєструвалось лише 24 депутати – представники «Батьківщини», «Свободи», «Нашої України» та «За Україну!».

Тим часом представники від Партії регіонів, «Фронту Змін», Народної партії, «Єдиного Центру», СЖУ, КПУ, Аграрної партії, Селянської партії, «Сильної України» та УРП «Собор» проігнорували подію.

На розгляд сесії планували винести питання про прийняття заяви щодо рішення Вищого адміністративного суду про скасування Указу Президента України від 20 січня 2010 року «Про присвоєння Степану Бандері звання Герой України».

Голова облради Володимир Войтович перед початком сесії, за традицією, привітав усіх обранців, які відсвяткували дні народження у січні.

По тому попросив увімкнути електронну систему для голосування, аби депутати змогли зареєструватись і розпочати сесію.

Однак 24 обранців, які прибули на засідання, виявилось замало – кворуму не вдалось зібрати. Відтак Войтович оголосив, що позачергова «бандерівська» сесія переноситься.

«Чергова сесія скликається на 15 лютого. Такі плани. Більше нічого додати не можу. Сьогодні сесія не працює», – промовив Войтович.

Однак присутні на сесії обранці не розгубились і вирішили провести депутатські збори, на яких розкритикували своїх опонентів та прийняли «бандерівську» заяву від опозиційної частини депутатського корпусу Волиньради.

У своєму виступі головний «свободівець» Волині Анатолій Вітів назвав «боягузами» усіх депутатів, які не прийшли на сесію. На його думку, «вони бояться тиску обласної адміністрації». Тут же він запевнив, що питання визнання Бандери Героєм України його політсила не залишить.

«Заукраїнець» Ігор Гузь наголосив, що «питання Бандери сьогодні – це питання національної ідентичності українців», а нинішня влада має намір перетворити Україну на тоталітарну державу.

«Поруч з тим, що вони зневажають Бандеру, сьогодні йде тотальна деукраїнізація. Вони викликають бурю. Я переконаний, ця весна буде гарячою. На весну треба організовувати конкретні дії – українці мають йти на Київ», - зазначив Гузь.

Довідково:

На сесії були присутні: ВО «Батьківщина» – Сергій Іванюк, Василь Васковець, Валентина Блінова, Віктор Коротун, Анатолій Грицюк, Михайло Корінчук, Олександр Хоміч, Ігор Лех, Олександр Кирильчук, Роман Карпюк, Яків Смокович, В’ячеслав Рубльов, Олександр Свирида, Людмила Кирда; «Наша Україна» – Сергій Слабенко, Володимир Навроцький, Михайло Бегаль; ВО «Свобода» – Олександр Вікторов, Олександр Бик, Олександр Пирожик, Віталій Собко, Євген Мельник, Анатолій Вітів; «За Україну!» – Ігор Гузь; Народна партія – Володимир Войтович.













Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
ай яй яй Показати IP 27 Січня 2011 12:39
А Клім собі тим часом заглянув у сесійний зал на правах Царя всія Валині і змився. Посміявся тихенько з опозиції і "ушол в туман". :)
Alchak Показати IP 27 Січня 2011 13:03
Цитата:«Могущество России может быть подорвано только отделением от неё Украины. Надо найти и взрастить предателей среди национальной элиты и с их помощью изменить самосознание одной части великого народа до такой степени, что он будет ненавидеть всё русское, ненавидеть свой род, не осознавая этого. Всё остальное — дело времени». ОТТО ФОН БИСМАРК Додати нічого.
До пана Пизи Показати IP 27 Січня 2011 13:39
Бачу частенько тут проскакує в коментах депутат Пиза, цікаво як він прокоментує ситуацію уВолиньраді і чого його не було?
бандерчонок Показати IP 27 Січня 2011 13:53
Вітіву ПР знову бабла не дає,попросить нормально гонор не дозволяє прийдеться знову шефу жаліться що боротися за домоктатію більше так не можна
Поліщук Показати IP 27 Січня 2011 13:54
Очоливши Крайову экзекутиву ОУН на західно-українських землях ("экзекутива" - це щось начебто підпільного виконкому), Степан Бандера, у той час ще студент Львівського політехнічного університету, почав свою діяльність у якості "вождя" з організації вбивства директора української гімназії у Львові - Бабія. Той привселюдно висловлювався в навчальному закладі, який очолював, проти терору як методу політичної боротьби і закликав гімназистів не піддаватися на пропаганду прихильників подібних методів. Але Бандера розраховував, насамперед, на недосвідчену й гарячу молодь. Тому, за його наказом, директора гімназії було убито 25 липня 1934 року бойовиком Михайлом Царем. Убитий педагог був колишнім сотником Галицької армії. Коли Бандера був ще хлопчиськом, Іван Бабій із зброєю в руках воював за незалежність і соборність України під час "визвольних змагань" 1918-1920 років. Але воював як солдат, а не як бандит. У момент загибелі йому був 41 рік. Із цієї пролитої української крові почався шлях Степана Бандери в українську історію.
Северин Галичанський Показати IP 27 Січня 2011 14:34
Шкода дуже шкода.Що обласна рада така безлика, така ніяка, така совкова,що навіть позицію свою не може висловити. Дрібненьке продажне міщанство. Це можна порівняти хіба з рабами:" Ви нас бийте, але не сильно і якщо можна то не по фейсу."
VSC Показати IP 27 Січня 2011 14:42
Позор, Волынская область колыбель УПА и такое отношение депутатов областного совета к лидеру ОУН? Позор продажным шкурам.
Захара до VSC Показати IP 28 Січня 2011 09:21
Я повністю з вами згідна.Стидоба.Так хочеться полішуцьким вуйкам бути панами,що продадуть все і вся.А люди все бачать.Думаю,що висновки повинні зробити керівники партій у Києві-кого вони тут понаставляли і де партійна дисципліна.Чи це позиція самих цих партій? Ну з ПР все ясно, а інші????
Олег Савчук Показати IP 27 Січня 2011 15:11
Тут опечатка: Тим часом -представники- ЗРАДНИКИ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ від Партії регіонів, «Фронту Змін», Народної партії, «Єдиного Центру», СЖУ, КПУ, Аграрної партії, Селянської партії, «Сильної України» та УРП «Собор» проігнорували подію.
от тобі й на... Показати IP 27 Січня 2011 17:15
а опозиційний депутат і журналіст блінова перед сесією взяла квіти з рук клімчука і войтовича (які передбачалаися для пані касарди, котра хоч і лишила підпис під заявою, а на зібрання не прийшла чомусь...), мило усміхаючись. не здається вам, що вона мала б відмовитися від цих віників? во ім"я бандери. отак усі ми: в одну мить б"ємо себе в груди і кричимо про патріотизм, в іншу - подаємо для цілування руку котромусь можновладцю:)
Оксана Показати IP 27 Січня 2011 18:01
Немає на Волині ради. Немає депутатського корпусу. Є лише наймит Войтович - полішук забацаний - який ходить і піддакує за небритим ворогом Волині - Клімчуком. Проронив своїм сифілісним голосом пару слів і зник з зали, як камфора з пляшки. Сором! До чого дожила Волинь!
міля Показати IP 27 Січня 2011 19:31
Оксано, напевно з власного досвіду знаєш що таке сіфіліс?
pravdorub Показати IP 27 Січня 2011 20:00
ай яй яй от тобі й на... ____________________ По вашим комментам понятно, что вы были в зале и являетесь, ну по крайней мере, журналистами. Что слабо статьи писать? Только можете анонимно комменты пописывать? А еще кого-то обвиняете?! Хе-хе!
1 Показати IP 27 Січня 2011 23:14
Невже ці всі запроданці регіонські не бачать, що за пару років, коли данецк закінчиться, то місцевий люд їх спитає по повній. Невже приклад Француза нічому не навчив.
Ладомир до 1 Показати IP 28 Січня 2011 14:32
А хто такий Ьандера ? :)
Сухий Р.Л. Показати IP 31 Січня 2011 11:26
дійсно хто він такий?! в країні стільки проблем а вам той Бандера здався! і шо це поміняє якшо дадуть йому того героя? та нічого абсолютно, від того нам краще жити не стане. тому депутати і вирішили не тратити час на фігню

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus