USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Депутати Луцькради говорять про утиск їх прав

18 Листопада 2014 14:48
У Луцькій міськраді пропонують припинити існування фракцій, де менше п’яти людей. Окрім того, хочуть обмежити й кількість дозволених запитань від депутата під час розгляду одного питання.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту сьогодні, 18-го листопада.

Так, згідно із пропонованим проектом рішення «Про внесення змін до Регламенту Луцької міської ради VI скликання», з нового 2015-го року не має бути в раді фракцій, де менше 5 членів.

«Я розумію, що у нас є декілька фракцій, які нараховують менше 5 депутатів, тому я пропоную це рішення ввести в дії з нового 2015-го року, аби депутати мали змогу об’єднатися. Також депутат має право входити до однієї фракції чи однієї депутатської групи. Бо коли депутат перебуває у кількох об’єднаннях – це, певною мірою, обман виборців і не створення чіткої структури ради. Також пропоную, щоб від одного депутата можна було ставити лише три питання, щоб їх не було 50 штук, а вже свій негативний чи позитивний висновок депутати висловили в голосуванні», - пояснив проект рішення секретар Луцької міськради Сергій Григоренко.

Такий проект рішення члени профільної комісії назвали утиском їх прав.

«Я не пригадую, щоб хоч раз було таке, що повноваження депутатів розширювали, а лише утискають. У нас були прецеденти, коли міський голова не вніс на сесію пропонований проект рішення. Це виходить ніби депутати підконтрольні чи працюють на міського голову. Я вважаю неприпустимим, що міський голова вирішує, що можна переносити питання на ту чи іншу сесію. Окрім того, я розумію, що справжнім автором цього проекту є саме міський голова, бо депутат Андрій Осіпов створив свою фракцію з однієї людини. Це дало йому змогу оголошувати перерви для вивчення складних питань.

Так само і наша група «Новий Луцьк» неодноразово брала перерву, якщо питання не було належним чином підготовлене. Це ефективний механізм роботи. Я вважаю неприпустимим підтримувати такий проект рішення щодо встановлення кількості членів фракцій», - зауважив член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук.

Після дискусії, члени профільної комісії не підтримали пропоновані зміни в регламенті роботи ради і рекомендують обранцям громади, під час 66-ї сесії Луцькради, їх не ухвалювати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
простолюдин Показати IP 19 Листопада 2014 00:24
Напевно один з найгірших складів міськради! Зайшла більшість від БЮТ і як ті щурі розбіглися по групках для лобіювання інтересів грошових місцевих "мажорів" і набивання своїх "гнилих карманчиків"! А на народ поклали великий і ... Реально дістало!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus