USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Депутати Луцькради готові погодити кредит на енергоощадні заходи

5 Квітня 2017 14:03
Члени бюджетної комісії Луцької міської ради проголосували за рішення ухвалити погодження проекту «Енергоефективність в громадських будівлях міста Луцька». На 40 об'єктів НЕФКО має виділити кредит у сумі близько 5 мільйонів євро.

Про це йшлося під час засідання постійної комісій Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 4-го квітня.

Учасники засідання інформували, що попередньо йдеться про кредит у сумі близько 5 мільйонів євро під відсоткову ставку 6.25%. Порівнюючи з отрмианими вже кредитами (під 3%), тут процент відчутно більший. З цього приводу економісти кажуть, що попередні позики були «малими», а нинішня вважається «середньою», тому й інші умови.

Окрім відсоткової ставки, позика передбачає разову плату 60 тисяч євро за послуги та плату 1% від невикористаної суми, що стимулюватиме оперативно освоювати гроші.

Ще однією умовою проекту є співфінансування енергоощадних заходів з міської казни на 10-15% до суми, яку дають в кредит.

Також у договорі йдеться про дострокове погашення кредиту, за що доведеться сплатити ще 2%. Щодо цього пункту виники дискусії, мовляв, ставку потрібно знизити до нуля, як це практикували раніше під час спільної співпраці з НЕФКО. Тому вирішили іноземним інвесторам запропонувати свої умови - відсутність додаткової плати за дострокове погашення кредиту.

Цікавим пунктом у договорі є й те, що у разі подорожчання товарів різницю покриває міська казна.

Окрім кредитних коштів, договір передбачатиме й грантове фінансування у сумі 1-1.8 мільйона євро.

До слова, впровадження енергоощадних заходів та розвиток ОСББ є одними із пріоритетних напрямків в роботі Луцької міської ради. Щодо останнього, то активно цьому також сприяє й Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Мешканець Показати IP 5 Квітня 2017 18:50
Все.Ось вам і всі хвалені ІТП.Сушіть весла лучани і збирайте гроші на лічильники теплової енергії,поки не пізно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus