USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Депутати Луцькради звертатимуться до Президента щодо недопущення обмеження свободи совісті та покарань за критику ЛГБТ

25 Листопада 2019 18:39
Окремі пункти законопроекту, що передбачає покарання за критику ЛГБТ, суперечать Конституції України та обмежують свободу вираження поглядів громадян України, - вважають автори звернення депутатів міськради до Президента та Верховної Ради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту 25 листопада.

Депутати розглянули проект звернення міськради до Президента України та Верховної Ради щодо недопущення обмеження прав громадян України на свободу вираження власних поглядів.

Як повідомила начальник відділу зв’язків з громадськістю Луцької міської ради Олена Макарова, підготовка рішення викликана тим, що Верховна Рада підготувала законопроект №0931 про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо гармонізації законодавства у сфері запобігання та протидії дискримінації із правом Європейського Союзу). Цей документ, на думку авторів звернення, створює загрози для свободи совісті та свободи вираження власних поглядів громадян України.

Так, у тексті законопроекту йдеться про те, що будь-яка критика діяльності ЛГБТ-спільноти та аморальної поведінки прирівнюється до злочину і тягне за собою кримінально-адміністративну відповідальність. У тексті звернення пропонують виключити пункти законопроекту, які забороняють громадянам України поза межами церкви чи власного помешкання висловлювати критичні зауваження щодо агресивної пропаганди ЛГБТ, будь-яких збочень, а також виключити передбачене в законопроекті адміністративне покарання. Також неправомірною називають вимогу позбавити релігійні організації права відмовляти у працевлаштуванні представникам ЛГБТ чи іншим людям, які ведуть спосіб життя, що суперечить загальним моральним та церковним канонам. У разі відмови, згідно з законопроектом, церкви очікують штрафи і покарання. Автори звернення вважають, що вказані пункти суперечать Конституції України.

Члени комісії рекомендували підтримати звернення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
народна прокуратура Показати IP 25 Листопада 2019 20:28
Ось вам і рівні права для всіх. Дай пі...ам палець - усю руку відкусять
Правда Показати IP 25 Листопада 2019 23:36
Ви що там в сосну стукнулись.Займіться справами .
12 Показати IP 26 Листопада 2019 09:34
Вам там зовсім немає чим зайнятись?
123 Показати IP 26 Листопада 2019 13:55
всі пррблеми міста випішені пора шукати проблему де її не має.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus