USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Не платити 336 млн з бюджету міста: Луцькрада звернулася до президента через нову соціальну виплату

24 Листопада 2021 10:21
Луцька міська рада звернулася до президента, Верховної Ради та прем’єр-міністра через нову соціальну послугу, виплату за яку хочуть покласти на місцеві бюджети з 2023 року. Наразі місто витрачає на ці виплати 1,5 мільйона гривень, але після прийняття нововведень ця сума зросте до 336,5 мільйона.

Про це стало відомо під час засідання 22-ї сесії Луцької міської ради.

Директорка департаменту соціальної політики Вікторія Майборода повідомляла під час засідання однієї з комісій, що за рекомендацією закону України про соціальні послуги держава покладає на місцеві бюджети новий вид виплати – це виплата фізичним особам на професійній основі за надання соціальних послуг. Ця виплата передбачає, що особа, яка здійснює догляд не лише за особою з інвалідністю, а й за особою поважного віку, яка має відповідні медичні показники, може отримувати в місяць до 10 тисяч гривень.

На сьогоднішній день з міського бюджету фінансуються послуги на непрофесійній основі, максимальна сума послуги – 2189 гривень на місяць. У рік з міського бюджету на це витрачають 1,5 мільйона гривень. Якщо врахувати заплановані з 2023 року зміни, то потреба міського бюджету становитиме 336,5 мільйона гривень.

Тож депутати підтримали звернення до президента, голови Верховної Ради України, прем’єр-міністра щодо належного фінансування сфери надання соціальних послуг.

У зверненні обранці громади просять ініціювати зміни до статті 89 Бюджетного кодексу України щодо виплати за рахунок коштів місцевих бюджетів; передбачити в державному бюджеті відповідні кошти для забезпечення фінансування з виплати компенсацій фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду без здійснення підприємницької діяльності на професійній основі.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus