USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Депутати-мільйонери вимагають у Верховної Ради матеріальну допомогу

24 Лютого 2009 13:43
Депутати п’яти попередніх скликань Верховної Ради, у числі яких кілька мільйонерів, звернулися в управління справами апарата Верховної Ради з проханням виплатити їм грошову допомогу. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на відповідні документи з парламенту, – 24 лютого інформують «Волинські Новини».
Серед прохачів:
Валерій Акопян, депутат ВР четвертого скликання. Часто згадується як засновник (спільно з колишнім нафтогазовим бароном Ігорем Бакаєм) таких компаній, як «Нафтогаз-Постаченерго», «Слов’янська спадщина», «Укргаз», «Укргазсервіс», аудиторської компанії «Альфа Омега».
Ганна Антоньєва, депутат ВР четвертого скликання, директор горілчаного заводу «Артеміда». Кажуть, зараз це не завод, а якесь інше підприємство, яке займається чи то аграрним бізнесом, чи то офісним обладнанням.
Петро Димінський, депутат ВР четвертого скликання, президент футбольного клубу «Карпати». Людина, яка до кінця цього року заявляла про готовність вкласти 15 мільйонів євро в початок робіт з будівництва стадіону у Львові.
Лев Мірімський, депутат ВР четвертого скликання, одна з найбагатших людей Криму. До кризи, за деякими оцінками, його статки оцінювалися в 180 мільйонів доларів.
Людмила Супрун, депутат ВР четвертого скликання, засновниця асоціації «Інтерагро».
Микола Гапочка, депутат ВР четвертого скликання, колишній заступник голови Луганської облдержадміністрації та екс-заступник голови Держкомрезерву України.
Олександр Баранівський, депутат ВР п’ятого скликання від СПУ, колишній міністр аграрної політики.
Михайло Гончаров, депутат ВР п’ятого скликання, керівник Східно-Європейського банку.
Ігор Зварич, депутат ВР п’ятого скликання, президент хутрової фірми «Тисмениця», заслужений економіст України.
Михайло Гладій, депутат ВР п’ятого скликання, екс-губернатор Львівщини, колишній віце-прем’єр міністр, міністр агропромислового комплексу.
Сергій Кальцев, депутат ВР п’ятого скликання, генеральний директор компанії «Олександр» у Запоріжжі, яка займається постачанням гірничошахтного, компресорного та насосного обладнання, абразивних матеріалів.
Ярослав Мендусь, депутат ВР п’ятого скликання, права рука лідера соціалістів Олександра Мороза.
Микола Одайник, депутат ВР п’ятого скликання, колишній директор сільськогосподарського ТОВ «Яланецьке». Колишній президент Тендерної палати України.
У понеділок на погоджувальній раді спікер Володимир Литвин заявив, що «сьогодні 112 колишніх народних депутатів отримують зарплату у Верховній Раді України».
«Деякі з них живуть дуже й дуже непогано. Я сьогодні отримую масові звернення про допомогу. Але в нас немає за рахунок чого виплачувати. А закон вимагає. І мені погрожують судами з цього приводу», – заявив пан Литвин.
У свою чергу -спікер Микола Томенко сподівається, що Рада припинить «аморальність депутатів у кубі та квадраті». Верховна Рада зробить усе, аби припинити фінансування колишніх народних депутатів за рахунок бюджету парламенту, переконаний посадовець. Так він прокоментував інформацію про нарахування матеріальної допомоги колишнім народним депутатам у сумі більше 20 мільйонів гривень за 2008 рік.
Пан Томенко зауважив, що з правової точки зору необхідно внести зміни до закону «Про статус народного депутата». «При розумінні кризової ситуації в Україні та скороченні видатків на управлінські функції, переконаний, що Верховна Рада внесе такі зміни», – сказав він.
Водночас, віце-спікер наголосив, що ще більш важливим є моральний аспект. Томенко зауважив, що колишній народний депутат повинен особисто написати заяву, що він не працевлаштувався, і тільки в цьому випадку нараховується матеріальна допомога.
Віце-спікер переконаний, що з моральної точки зору колишні народні депутати самі мають відмовитися від цієї матеріальної допомоги.
«Прості колишні народні депутати, які отримують цю допомогу, діють неправильно. Натомість екс-народні депутати -бізнесмени діють аморально в квадраті, а публічні політики чи лідери партії, які їздять по Україні та «захищають український народ» і вже кілька років просять матеріальну допомогу, діють аморально в кубі», – сказав він.
Довідково:
Торік матеріальну допомогу на період працевлаштування отримало 160 народних депутатів колишніх скликань на загальну суму понад 20 мільйонів гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 24 Лютого 2009 18:31
Охренели совсем эти сраные депутаты!!! никаких льгот и денег им!!! совести нет!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus