USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Верховної Ради вимагають призначити вибори міського голови Луцька

17 Травня 2018 13:37
На сайті Верховної Ради України розмістили петицію з вимогою призначити вибори міського голови Луцька.

Петицію зареєструвала 16 травня Надія Красовська. Термін завершення збору підписів 16 серпня.

«Вже більше року громада міста Луцька перебуває без міського голови у зв'язку зі смертю колишнього очільника Миколи Романюка. І за весь цей час ви, народні обранці, не спромоглися набрати необхідної кількості голосів для, здавалось би простої і автоматичної процедури, призначення позачергових виборів мера у місті. Вже набридло нам, лучанам, дивитися на той бедлам, що відбувається весь час у Луцькій міській раді! А страждають звичайні люди.

Припиніть робити з нашого міста цирк і негайно проголосуйте про призначення виборів міського голови!!!» – закликає авторка петиції.

Як повідомлялося, 15 травня Луцьк вчергове виключили з переліку міст, в яких Верховна Рада мала призначити позачергові вибори міського голови. Зауважимо, голосування за призначення виборів мера Луцька вже декілька разів саботували народні депутати від президентського Блоку Петра Порошенка «Солідарність», які складають більшість у парламенті.

На думку народних депутатів від Волині Ігоря Гузя та Ірини Констанкевич, БПП блокує призначення виборів через те, що в провладної більшості відсутній кандидат на перемогу в Луцьку. Тому, аби уникнути відкритої поразки і фіналу, провладні партії роблять усе, щоб уникнути виборів.

Зауважимо, не всі волинські нардепи одностайні в думці про необхідність призначення виборів у Луцьку, аби громадяни могли обрати міського голову. Приміром, нардепи від депутатської групи «Воля Народу» Степан Івахів та Сергій Мартиняк вже декілька разів не голосували за призначення виборів.

Очевидно, що група «Континіум», співвласником якої є Івахів, намагається в будь-який спосіб отримати владу в місті: після невдалої спроби зрежисувати відкликання депутатів міської ради тут так і не знайшли достойного провладного кандидата, а тому призначення виборів у Луцьку досі штучно блокують.

Причина – гроші. На думку депутатів, влада «Континіуму» у Луцьку потрібна для того, аби й далі викачувати з міста гроші, як це вони з успіхом робили раніше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Всезнайко Показати IP 17 Травня 2018 13:44
Та давно пора...
Alex Показати IP 17 Травня 2018 14:06
https://itd.rada.gov.ua/services/Petition/Index/3690 Сама петиція
Лучани Показати IP 17 Травня 2018 14:20
Що то за влада і нащо ті дармоїди якщо такий безпорядок скрізь?! До Голови ВР і До Гройсмана прем"єра звертайтесь!!!! Скільки це ще буде продовжуватись? Ще не знайшли "своїх" людей на посади чи як це ??!!
Юзік до Лучани Показати IP 17 Травня 2018 15:40
Треба москалів призначити - вони відразу знайдуть місце Гройсманам, Рабіновичам та й Порошенкам...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus