USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Депутати Волиньради хочуть виділити кошти на «соціалку»

18 Травня 2016 20:01
На думку депутатів кошти з вільних залишків доцільніше спрямовувати саме на соціальні програми – підтримку лікарень, дитячих садків, шкіл, реабілітаційні програми для бійців АТО та членів їхніх сімей. Таки будуватимуть і школу у селі Осівці Камінь-Каширського району. Для цього депутати пропонують виділити для початку один мільйон гривень.

Про це стало відомо під час засідання бюджетної комісії Волинської обласної ради, яке відбулося сьогодні, 18 травня, - повідомляють у прес-службі волинського УКРОПу.

Нагадаємо, що про цю школу Волинський УКРОП нещодавно розповідав у рамках спільного з Інформаційним агентством Волинські Новини соціально-інформаційного проекту «На межі». Діти в Осівцях навчаються в аварійних будівлях. Батьки роками оббивали пороги владних документів. І, нарешті, їх таки почали чути.

ЧИТАТИ ЩЕ: НА МЕЖІ: ПОКАЗАЛИ, В ЯКИХ АВАРІЙНИХ УМОВАХ НАВЧАЮТЬСЯ ДІТИ СІЛЬСЬКОЇ ШКОЛИ НА ВОЛИНІ

Голова фракції «Українського Об’єднання Патріотів – УКРОП» у Волинській обласній раді Вячеслав Рубльов наголошує, що, на думку укропівців, кошти з вільних залишків обласного бюджету (йдеться про 61 мільйон гривень) доцільніше спрямовувати саме на соціальні програми – підтримку лікарень, дитячих садків, шкіл, реабілітаційні програми для бійців АТО та членів їхніх сімей.
Зазначимо, що розробник регіональних програм, на які і виділятимуть кошти депутати на завтрашній сесії, – облдержадміністрація. Частину з них депутати навіть вже по кілька разів направляли на доопрацювання.

«Проаналізувавши проекти регіональних програм, ми виявили, що досить багато з них стосується виділення коштів на підтримку правоохоронних, військових органів та поліції, каже В’ячеслав Рубльов. – Вважаємо, що з обласного бюджету недоцільно дотувати державний бюджет саме в цьому напрямку. Також у декількох програмах облдержадміністрація намагається «заховати» кошти на різні види ремонтних та навіть будівельних робіт, хоча сама назва програми свідчить про зовсім інші передбачені цілі витрат.

Наприклад, у Програмі підтримки демобілізованих учасників АТО та членів їхніх сімей ОДА чомусь передбачає кошти на ремонт відділень у тих чи інших лікарнях. Однак, якщо це програма для такої категорії громадян, то у ній повинні бути закладені кошти на психологічну реабілітацію, санаторне лікування».

«Вільні залишки бюджету розподілятимуться за 2-ма напрямками – на фінансування регіональних програм та окремі соціальні об’єкти, – пояснює голова фракції УКРОПу в облраді. – Зауважу, що на школу в Осівцях ми виділяємо тільки перший транш. Вирішення будівництва нового освітнього закладу у цьому селі ми лобіюватимемо через наших депутатів у Верховній Раді».
«Також ми вирішили виділити ще 1 мільйон на фінансування Ковельської вузлової залізничної лікарні, на базі якої планується створити умови для проходження реабілітації бійцями АТО, – каже В’ячеслав Рубльов. – Тобто загалом, у першому кварталі з обласного бюджету ця лікарня отримає 2,8 мільйони. Це кошти на захищені статті та медикаменти».

Голова «соціально-медичної» комісії облради Олександр Зінчук під час комісії також озвучив питання щодо потреб медичної сфери області.

«Наразі є гостра необхідність у придбанні хірургічних коуляторів для «зварювання» м’яких тканин, яких потрібно 11, – каже Олександр Зінчук. – По 3 таких апарати треба в обласну дитячу лікарню, онкодиспансера та 5 на обласну клінічну. Такий апарат вітчизняного виробництва коштує 50 тисяч, іноземного – 1,5 мільйони гривень».

Зі слів Олександра Григоровича, з обласного бюджету також слід виділити кошти у розмірі 600 тисяч гривень для обстеження дітей на комп’ютерному лінійному томографі, який розміщений в онкологічному диспансері.

«В обласних медичних закладах є 3 комп’ютерних томографи та 1 МРТ, – говорить Олександр Зінчук. – Вони працюють в одну зміну. На базі онкодиспансеру планується робота у 2 зміни. Це дасть змогу додатково провести обстеження щонайменше 1000 маленьких пацієнтів».

Остаточно, на що саме виділять кошти обласні депутати, стане відомо під час сесії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Деп Показати IP 18 Травня 2016 21:00
А хто з них положив гроші до бюджету? Ділити чужі гроші мастаки.
Експерт Показати IP 18 Травня 2016 21:18
А для чого 600 тисяч що онкодиспансер приватна установа?
Небайдужий Показати IP 18 Травня 2016 23:06
"Все для дiтей роблять "незнають як грошi вийняти...це маразм декiлькох осiб
38 Показати IP 19 Травня 2016 00:14
Підозріло Рубльова почали піарити. До чогось готують.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus