USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Фракція «УКРОП» в облраді: перші результати роботи

28 Грудня 2016 12:19
Депутати фракції «УКРОП» упродовж 2016 року підготували 146 депутатських запитів та звернень.Стосувалися вони підтримки демобілізованих і контрактників Волині, реконструкції та будівництва освітніх установ і закладів культури. Також з ініціативи УКРОПу створили демаркаційну комісію, за результатами роботи якої готується офіційне звернення до білорусів щодо захисту територіальних громад Волинської області при проведенні демаркаційних робіт державного кордону між Україною та Республікою Білорусь у межах Волинської області. Крім того, з ініціативи голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці в області запровадили прозоре призначення керівників комунальних установ.

Підсумки

Найчисельніша фракція у Волинській обласній раді – політична партія «Українське об’єднання патріотів – УКРОП». До її складу входить 17 депутатів. Голова облради – член президії політради УКРОПу Ігор Палиця. Керівник фракції – голова Волинського УКРОПу Вячеслав Рубльов.

2016 рік – це перший рік роботи для представників УКРОПу, адже партії – трохи більше року. Незважаючи на це, нагадаємо, що на місцевих виборах 2015 року загальний показник підтримки виборців по області становив – майже 22 відсотки. І це був найвищий результат.

Депутати від фракції «УКРОП» у Волинській обласній раді беруть активну участь у роботі депутатських комісій. Так, комісію, яка займається питаннями освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму очолює укропівець Петро Савчук. Голова постійної комісії з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства – Олександр Зінчук.

Голова обласної ради Ігор Палиця зініціював створення тимчасової контрольної комісія обласної ради з питань захисту територіальних громад Волинської області при проведенні демаркаційних робіт державного кордону між Україною та Республікою Білорусь у межах Волинської області. Її очолив укропівець Олександр Курилюк. За результатами роботи комісії, наразі готується офіційне звернення до спільної українсько-білоруської демаркаційної комісії щодо перенесення прикордонних знаків.

Комісією зібрані відповідні матеріали щодо проведення робіт з делімітації та демаркації кордону між Україною та Республікою Білорусь і готуються обгрунтовані пропозиції до Спільної українсько-білоруської комісії з демаркації державного кордону щодо перегляду розміщення окремих прикордонних знаків.

Ще одна тимчасова комісія, створення якої зініціювали укропівці, – комісія з питань проведення перевірки діяльності підприємств, установ та організацій, які перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Волинської області. Її очолив голова фракції «УКРОП» у Волиньраді Вячеслав Рубльов. Головна мета роботи комісії – перевірка комунальних підприємств області, виявлення зловживань та корупції.

Бюджет

Вільні залишки бюджету депутати розподіляли за двома напрямками – на фінансування регіональних програм та окремі соціальні об’єкти. Зауважимо, що розробник програм цільового характеру – облдержадміністрація. І до їхніх проектів в УКРОПу було чимало зауважень.

Наприклад, на реалізацію «Регіональної програми підтримки демобілізованих учасників антитерористичної операції та членів їхніх сімей на 2016 рік» чиновники зазначили трохи більше 5,8 мільйона гривень. Але… розробляючи цю програму, ніхто не поцікавився, а що ж насправді необхідно демобілізованим? Як вони сьогодні живуть? Що робиться у їхніх душах? Та чи є їм кому допомогти? Не зрозуміло, яким громадським організаціям планувалося виділятися кошти.

Зазначимо, що цього року з ініціативи УКРОПу з обласного бюджету були виділені кошти на конкретні соціальні об’єкти, які запропонували депутати, а не чиновники.

Освіта

На школу в селі Осівці Камінь-Каширського району, з ініціативи укропівців виділили перші кошти.

З приводу будівництва нової школи в Осівцях з громадою зустрічався керівник фракції «УКРОП» Вячеслав Рубльов.

Питання щодо виділення коштів на інші освітні об’єкти також піднімалося депутатами Іриною Вахович (капітальний ремонт дахів у школах у селах Заболотці та Риковичі Іваничівського району), Сергієм Леонтьєвим (капітальний ремонт даху Запільської ЗОШ Любомльського району, Олександром Омельчуком (облаштування комп’ютерного класу у ківерцівській школі № 1), Віктором Радчуком (добудова ЗОШ у Шацьку), Петром Савчуком (співфінансування Волинською обласною радою інфраструктури при створенні військової кафедри на базі Луцького національного технічного університету), Надією Хвищун (ремонт НВК с.Гута, добудова ДНЗ у с.Ричиця Ратнівського району).

Через зміну порядку подання документів про початок опалювального сезону і непрозору процедуру прийняття рішень у ПАТ «Волиньгаз», в дитячих садочках міста Рожище опалювальний сезон міг розпочатися невчасно. Аби вирішити незрозумілу ситуацію, в неї втрутився Вячеслав Рубльов. Також з ініціативи цього депутата не було допущено закриття школи у селі Щитинська Воля Ратнівського району.

На основі депутатського запиту Вячеслава Рубльова національна поліція внесла відомості щодо продажу приміщення дитсадка «Сонечко» у селі Заболотці у ЄРДР, оскільки в діях службових осіб Заболотцівської сільради вбачаються ознаки вчинення злочину, передбаченого ст.364 Кримінального Кодексу України.

Окрім того, Вячеслав Рубльов також підняв питання щодо того, як відбувався процес закупівлі шкільних автобусів. Під час проведення тендеру на закупівлю автобусів свої пропозиції надали лише 2 компанії і причиною цьому стала відмова від системи Prozorro. Крім цього, компанія переможець запропонувала найдорожчу вартість транспортних засобів на теренах України, що призвело до закупівлі меншої кількості автобусів. Згідно із договором, автобуси повинні бути поставлені підприємством у листопаді-грудні 2016 року та поставка у вказані терміни у повному обсязі так і не відбулася.

Медицина

З ініціативи голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці в області запровадили прозоре призначення керівників комунальних установ. У першу чергу це стосується головних лікарів. Раніше кандидатури на ці посади погоджувало управління охорони здоров’я облдержадміністрації. Цього року шляхом таємного голосування колектив Волинського обласного дитячого медичного територіального об’єднання обрав генеральним директором Сергія Ляшенка та головного лікаря Волинського обласного онкологічного диспансеру Людмилу Бубенову. Депутати рішення колективів підтримали.

За сприяння укропівця Олександра Курилюка вдалося вирішити питання з виділенням у 2016 році коштів у сумі 1,4 млн грн для комунального закладу «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» для проведення технічних робіт з облаштування централізованої диспетчерської, яка значно покращила роботу медиків.

Керівник фракції «УКРОП» в облраді став ініціатором прийняття важливої для жителів Волині програми «Цукровий діабет» на 2016-2017 роки. Основні напрямки реалізації програми спрямовані на профілактику, діагностику та лікування хворих на цукровий діабет і його ускладнення.

Також депутат Олександр Зінчук підняв питання щодо перевірки правоохоронцями діяльності фундації «Захист життя дитини» (у період з 2012 по 2016 рік члени трудового колективу ВОДТМО здійснювали перерахунок коштів на фундацію із своєї заробітної плати, також на рахунок перераховувалися кошти батьків хворих дітей).

Інфраструктура

Питання ремонту доріг також неодноразово піднімалося укропівцями. Зокрема, у своєму депутатському запиті та зверненні Вячеслав Рубльов підняв питання ремонту дороги «Луцьк-Львів», Микола Бущук – ремонт частини дороги Т0304, яка проходить через село Щитинь та з’єднує його з селом Залухів Ратнівського району, протяжністю 7 кілометрів.

До депутата Олександра Омельчука звернулися 2163 мешканці Ківерцівського району, зокрема Суської, Сокиричівської, Дубищенської, Жидичинської, Карпилівської, Покащівської, Борохівської та Прилуцької сільських рад з проханням посприяти в проведенні капітального ремонту кількох автошляхів. З цього приводу він озвучив депутатський запит. Омельчук також ініціював виділення 1,5 мільйона коштів з обласного бюджету на умовах співфінансування на реконструкцію вулиці Радянської села Прилуцьке, підняв питання освітлення села Жабка Ківерцівського району.

У селі Жидичин Ківерцівського району за сприяння Олександра Омельчука створили Центр надання адміністративних послуг.

А з ініціативи Віктора Радчука ковельську недобудовану багатоповерхівку (вул. Ватутіна, 70Б), яка зводиться у рамках програми забезпечення молоді житлом на 2002 – 2012 роки, передадуть відділу комунального господарства виконавчого комітету Ковельської міськради, а незавершене будівництво – у власність територіальної громади міста.

Надра та екологія

З ініціативи голови облради Ігоря Палиці створене комунальне підприємство «Волиньприродресурс». Фракції УКРОП довелося тримати справжній бій, аби переконати колег у його необхідності. Кошти з «Волиньприродресурсу» надходитимуть по 25 відсотків у сільську та районну раду, 50 відсотків – в обласний бюджет. Відповідно далі ці кошти повертатимуться громадам, витрачатимуться на потреби волинян. КП «Волиньприродресурс» буде отримувати дозвіл на геологорозвідку, визначати ділянки з корисними копалинами, а потім вже залучати інвестора, який, або ж представник КП, і домовлятимуться з власниками тих земель (громадою, власниками паїв) про подальшу розробку. Саме комунальне підприємство контролюватиме виконання зобов’язань інвесторами, слідкувати за дотриманням умов підписаних угод, але не займатиметься виробничою діяльністю.

За сприяння депутата обласної ради Олександра Курилюка було вирішене питання фінансування в рамках регіональної програми «Екологія 2016 - 2020» з коштів обласного бюджету двох об’єктів у Старовижівському районі, зокрема будівництво каналізації на вулиці Забілицькій (загальна вартість робіт складала 926 348 гривень, з обласного бюджету профінансовано 636 тис. грн) та будівництво системи водовідведення на вулиці Володимирській у селищі Стара Вижівка (з обласного бюджету виділено 253 тис. грн).

Депутат Олександр Омельчук підняв питання щодо виділення коштів на розчищення 5-ти водойм Ківерцівського району, в тому числі 2-х, які знаходяться у селі Прилуцьке.

Голова фракції «УКРОП» у Волиньраді Вячеслав Рубльов виступає проти будівництва екологічно небезпечної сміттєспалювальної печі в селі Брище Луцького району.

Під час робочого візиту на Луцький міський полігон твердих побутових відходів, що в селі Брище, депутат разом з громадою виявили масу порушень, які стосувалися будівництва сміттєспалювальної печі. Зокрема, на місці майбутнього будівництва не було паспорту об’єкта, а будівельники працювали без додержання норм безпеки та відмовлялися надавати будь-яку інформацію. Крім того, були виявлені порушення в роботі працівників сміттєсортувальної лінії та незаконна вирубка дерев.

Вячеслав Рубльов звернувся до т.в.о. начальника ГУ Національної поліції у Волинській області Петра Шпиги, головного прокурора області Максима Киричука та до начальника управління СБУ у Волинській області Юрія Фелонюка, аби правоохоронці провели розслідування щодо законності будівництва поряд із сміттєзвалищем.

Крім того, депутат звернув увагу на порушення норм праці робітників, які обслуговують сміттєсортувальну лінію. Люди були без відповідних засобів індивідуального захисту, рукавиць, масок, тому Вячеслав Рубльов скерував звернення до управління Держпраці у Волинській області.

Культура

Депутати від фракції «УКРОП» турбуються про збереження та відновлення історичних пам’яток.

Зокрема, у Ковельському та Старовижівському районах депутат Олександр Зінчук разом з працівниками Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки організували археологічну розвідку, аби виявити захоронення солдатів, які загинули ще у сорокових роках минулого століття.

Любов Ліпич у своєму депутатському запиті запропонувала включити кінотеатр в Берестечку (Горохівський район) до об’єктів, які фінансуватимуться з Державного фонду регіонального розвитку. Це приміщення планують використовувати як центр національної пам’яті, історії та культури.

Крім того, депутат Олександр Омельчук зініціював відновлення замку Габріели Запольської, що у селі Прилуцьке Ківерцівського району. Для цього заручилися підтримкою Генерального консульства Республіки Польща.

Ірина Констанкевич (з липня 2016 року – народний депутат України) разом Вячеславом Рубльовим та Олександром Омельчуком, провели робочу зустріч з Міхалом Лящковскі, президентом Фонд культурної спадщини Польщі, який опікується католицьким колегіальним костелом Святої Трійці (селище Олика Ківерцівського району останні три роки, директором департаменту культурної спадщини Міністерства культури і національної спадщини Республіки Польща Яцеком Міллєром, начальником відділу у справах польської культурної спадщини за кордоном Міхалом Міхалські, заступником директора Королівського Замку на Вавелі доктором Єжи Петрусом, консулом Республіки Польща у Луцьку Кшиштофом Савіцкі та польськими фахівцями з реставрації.

Зазначимо, що нині у костелі продовжуються реставраційні роботи, однак, замість сприяння, перешкоди у їх продовження почали чинити чиновники облдержадміністрації.

P.S. Депутати фракції «УКРОП» загалом упродовж року підготували 146 депутатських запитів та звернень.

Дарина Степанів

ЧИТАТИ ЩЕ: МИНАЄ 2016 РІК: ЛУЦЬКИЙ «УКРОП» ЗВІТУЄТЬСЯ ПРО ЗРОБЛЕНЕ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Одне Показати IP 28 Грудня 2016 12:30
Бла-бла-бал, Бла-бла-бла.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus