USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Депутати Волиньради виступили за засудження «руского міра»

20 Грудня 2018 18:46
Підтримати законопроект, спрямований на однозначне засудження та заборону на законодавчому рівні в Україні ідеї «російського світу» («руского міра»), як форми націонал-соціалізму (нацизму) закликають нардепів депутати облради.

Про це йшлося під час пленарного засідання 22 сесії Волинської облради 20 грудня.

Депутати ухвалили звернення до Президента України, Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України щодо підтримки законопроекту 9139 (про внесення змін до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» (щодо засудження та заборони «російського світу» («руского міра») в Україні).

Голова фракції «УКРОП» Вячеслав Рубльов зауважив, що під час розгляду цього питання у залі відсутні представники провладної фракції БПП «Солідарність», а їхні однопартійці не підтримують аналогічних рішень у парламенті.

Відповідний законопроект вносив нардеп Олександр Шевченко, зараз документ перебуває на розгляді у Верховній Раді. Законопроект спрямований на засудження «російського світу» («руского міра») як форми націонал-соціалізму (нацизму) як ключового концепту російської національної ідеї, яка є ідеологічнім виправданням російського шовінізму, імперіалізму і військової агресії проти країн-сусідів. Законопроектом пропонується внести зміни до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», щодо засудження та заборони «російського світу» («руского міра») як форми націонал-соціалізму (нацизму) в Україні.

У зверненні депутати облради закликають підтримати згаданий законопроект 9139, повторно винести його на порядок денний сесії Верховної Ради України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Реаліст Показати IP 20 Грудня 2018 20:09
Щоб тримати натовп в покорі, треба придумати йому страшилку. От ви і придумали привид русского міра, і забиваєте ним людям голови. Довели країну до жебрацького стану, і галасуєте, як стадо мавп в джунглях.
Анонім Показати IP 20 Грудня 2018 21:00
А далі шо?! Вже скоро заживем, ще років 10 і будем жити як 2013!
Анонім Показати IP 20 Грудня 2018 22:34
Краще б написали про геноцид-ідею від МВФ - знов підвищуватимуть ціну на газ, знизять соц. норми його споживання, приберуть гарантування депозитів, ну і таке інше. Тут наші депутати не бачать нічого поганого - аби тільки гроші скоріше отримати. А там - хоч трава не рости. Вважають нас за бидло нерозумне.
Я до Анонім Показати IP 21 Грудня 2018 08:27
ким є - тим і вважають
ан Показати IP 21 Грудня 2018 09:49
розігнати б усіх. лізуть туди куди може і почекати. Ви економіку піднімайте. з корупцією б так боролись як з руськім міром. Безвихідь якась. Коли вже підуть оці "реформатори " хрен...ві

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus