USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Депутати не захотіли зробити Гудиму почесним лучанином

17 Липня 2009 11:06
Луцькі депутати не  затвердили рішення виконавчого комітету про присвоєння Олександру Гудимі звання «Почесний громадянин Луцька». Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Як розповів голова профільної депутатської комісії Анатолій Бубенщиков, комісія з цього при воду не прийняла жодного рішення – один член комісії проголосував проти, двоє утрималися. Однак раніше комісія пропонувала присвоїти звання «Почесний громадянин Луцька» Лесі Ковальчук.
 
Голова «інформаційної» комісії Сергій Григоренко додав, що наразі Олександр Гудима мешкає в Києві, а не Луцьку.
 
Натомість досить агресивно зреагувала представниця «НУ» Любов Ганейчук, яка нагадала, що Гудима боровся за незалежність України, а у 80-х роках так багато сміливих людей не було.
 
Щоправда, «за» це проголосували лише 16 депутатів, а стільки ж – утрималися. Міський голова Богдан Шиба зреагував досить болісно. Він нагадав, що виконком рішення уже прийняв, його лише має затвердити сесія. «Сказали «а», а «б» не можемо», - зазначив градоначальник.
 
Представник НРУ Віктор Юрченко запропонував винести це питання на наступне сесійне засідання. Щоправда, питання ще двічі ставили на голосування, однак двічі його провалили. Зрештою, його винесуть на розгляд чергової сесії Луцької міськради 29 липня.
 
Довідково:
 
Ще 16 липня виконавчий комітет Луцької міськради вирішив присвоїти звання «Почесний громадянин Луцька» відомому волинському рухівцю Олександру Гудимі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 17 Липня 2009 11:47
Ще тоді казали, що Гудима був провокатором кадебе. Чому його стільки літ не чути на Волині?! А за незалежність скромно, але наполегливо боровся, наприклад, Михайло Тиський. Виконком же - це ще не громада міста. Чому кілька людей мають вирішувати такі доленосні питання???
Анонім Показати IP 17 Липня 2009 12:04
присвоїти комусь суперечливої почесності звання "почесний громадянин міста" - доленосне питання? я вас умаляю.....
Анонім Показати IP 17 Липня 2009 12:23
Саме Тиский і вніс подання про відзначення Гудими
Анонім Показати IP 17 Липня 2009 12:51
Погоджуюсь із зауваженням. що це питання - не доленосне, але просто противне таке рішення. Присвоїти звання - кому? Гудиму сприймали як "городского сумасшедшего", а не героя чи борця.Недарма він стільки літ, отримавши своє з корита, тихо сидить у Києві. А такі, як медсестра Ганейчук, лише герої на словах. Голосно кричать на мітингах, а що ви конкретно зробили для України?
Tolik_lt Показати IP 17 Липня 2009 15:36
зажирно йому. хай собі щасливо проживає у м.Києві у депутатській квартирі
Анонім Показати IP 17 Липня 2009 17:14
А може краще звернутись до Філарета з пропозицією канонізувати Гудиму шляхом зачислення до лику святих?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus