USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Депутати посперечалися через кабінет Башкаленка

27 Квітня 2010 14:45
«Яблуком розбрату» для волинських депутатів стало питання: чи Олександр Башкаленко законно займав кабінет в облдержадміністрації ще до свого призначення першим заступник губернатора.

Під час депутатських запитів і звернень це питання озвучив депутат Богдан Дівнич. Він розповів, що це питання під час засідання колегії Волиньради підняв обранець громади Ігор Гузь ще до призначення Башкаленка першим заступником голови ОДА.

Тоді Олександр Башкаленко в інтерв’ю «ВН» виправдався, що він, як депутат обласної ради та заступник голови бюджетної комісії облради, має повне право навідуватися в будівлю ОДА і працювати там .

«Я не поспішаю сісти у владне крісло, але сидіти і чекати немає сенсу. Так, офіційно мене ще не призначили. Адже є певні процедури і їх потрібно дотримуватися. Призначення планується на наступному тижні. Я маю доступ до інформації, проводжу зустрічі, працюю з документами. Якщо коротко, то вивчаю ситуацію та детально вникаю у стан справ. А ситуація сьогодні є досить невтішною, скажу відверто. Є речі, які просто важко зрозуміти», - говорив у інтерв’ю тиждень тому Олександр Башкаленко.

Богдан Дівнич звернувся до голови облради Анатолія Грицюка, щоб той узгодив список для депутатів, в які дні і в якому кабінеті можна перебувати депутатам. Після цієї репліки у залі пролунав сміх депутатів. «Із цього вже сміються», - резюмував Дівнич.

Ігор Гузь зауважив, що Олександр Башкаленко незаконно перебував у кабінеті одного із заступників, користувався телефоном та Інтернетом. А на посаду його призначили лишень 26 квітня. Також Гузь закликав, щоб із депутатом Петром Пронем поспілкувалася обласна прокуратура. Адже останній зауважив, що Башкаленко перебуває в буцімто орендованому кабінеті. Гузь захотів дізнатися, хто саме орендує це приміщення в ОДА: «Партія регіонів» чи особисто Башкаленко?», - запитує Гузь.

Депутат Петро Пронь сказав, що «нападки Гузя спишемо на молодість». Першого заступника голови Волинської ОДА Олександра Башкаленка під час сьогоднішньої сесії Волиньради не було.

Обранець громади Сергій Слабенко розповів, що якщо хтось вимагатиме офіційного запиту про перебував Башкаленка у кабінеті до призначення першим заступником губернатора, то йому, скорше за все, надішлють відповідь про «стажування, ознайомлення і т.д.». Також Слабенко додав, що це питання більше лежить в юрисдикції Волинської ОДА, ніж Волиньради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Андрій Павлович Показати IP 27 Квітня 2010 15:44
Як кабінет зайняти то перший а як на обласну сесію прийти чи Табачника захистити чи питання по чорноморському флоту до днем з вогнем не знайдеш. От такий в партії регіонів на Волині "керовник"
Феміда Показати IP 28 Квітня 2010 14:24
Повністю згідна. В кабінет першим попер, а як на барикади - то в тилу відсиджується. Хоча б з якогось питання конкретну позицію висловив!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus