USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

Депутати в регіонах України визначилися, чи хочуть в ЄС

27 Листопада 2013 18:34
Депутати обласних та міських рад на сесіях у середу визначалися зі ставленням до можливості підписання Угоди про асоціацію між Україною і ЄС, - повідомляє «Укрінформ».

Нагадаємо, 28 листопада у Волинській облраді відбудеться позачергова сесія, де розглядатиметься питання про призупинення підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.
ЧИТАТИ ЩЕ: НАВІЩО ЛУЧАНАМ ПІКЕТУВАТИ ОБЛРАДУ
ЧИТАТИ ЩЕ: КЛІМЧУК ПРОМІНЯВ СЕСІЮ ОБЛРАДИ НА ПОЇЗДКУ В ЄВРОПУ
Отож, Верховна Рада Автономної Республіки Крим на пленарному засіданні у середу підтримала рішення Кабінету Міністрів про призупинення процесу підготовки до укладення Угоди про асоціацію між Україною і ЄС. Про це йдеться у документі «Про політичну ситуацію», текст якого має у своєму розпорядженні кореспондент Укрінформу.
«Підтримати рішення Кабінету Міністрів України про припинення на користь національної безпеки процесу підготовки до укладення Угоди про асоціацію між Україною та ЄС», - зазначається у рішенні Верховної Ради АРК.

Водночас кримський парламент засуджує «деструктивні дії ВО «Свобода», ВО «Батьківщина», політичної партії «УДАР», які спекулюють на загальноєвропейських цінностях, нагнітають істерію довкола Угоди між Україною та ЄС і використовують політику шантажу, що веде до розколу в суспільстві, дестабілізує суспільно-політичну ситуацію в країні».
Парламентарії Криму запропонували зміцнювати дружні зв'язки з регіонами Росії та інших країн, міжнародними організаціями шляхом укладання рівноправних і взаємовигідних угод у сфері економіки, науки, освіти, охорони довкілля та соціально-культурній.

Натомість депутати Рівненської облради прийняли на позачерговому засіданні звернення до Президента, Кабінету Міністрів і Верховної Ради, у якому закликали Главу держави підписати Угоду про асоціацію України з Європейським Союзом.
«Закликаємо Вас, пане Президенте, дотриматися європейського вектору розвитку України та підписати Угоду про асоціацію з Європейським Союзом на саміті у Вільнюсі», - йдеться у зверненні.

Як зазначається документі, територіальна громада Рівненщини вважає, що призупинення процесу євроінтеграції суперечить засадам стратегічного розвитку України, її зовнішньополітичному курсу та історичним прагненням українського народу.
Своє слово щодо Асоціації з ЄС 27 листопада намагалися сказати депутати Закарпатської облради та Сумської міськради. Проте через відсутність кворуму їм це не вдалося.
«Із 108 закарпатських депутатів у сесійній залі зареєструвались лише 40, відтак, не було досягнуто кворуму», - повідомили в прес-службі Закарпатської облради.
На сесії була відсутня переважна більшість депутатів з фракції Партії регіонів та Демократичної партії угорців України.

А на Сумщині сесія облради проходила під гучний звуковий супровід. «Ще на початку сесії підприємець Олександр Байдак (він зараз претендує на депутатський мандат) зайняв одне з вільних депутатських крісел у сесійний залі, захопивши з собою мегафон. Його він і використав, заважаючи роботі Сумської міської ради. Тоді головуючий оголосив перерву до 12.00. До сесійної зали після неї повернулися лише 34 народні обранці, чого не вистачило для кворуму. Міський голова Геннадій Мінаєв був змушений перенести пленарне засідання на наступну середу, 4 грудня», - таку оцінку подіям у сесійній залі дала прес-служба міської ради.

Водночас вінницькі депутати ініціюють скликання позачергової сесії для ухвалення звернення до Президента з вимогою підписати Угоду про асоціацію з ЄС на саміті у Вільнюсі. Про це йдеться у заяві депутатів облради - засновників найтиражнішого обласного тижневика «33 канал» Анатолія Жучинського та Тетяни Редько, яку має у своєму розпорядженні Укрінформ.

Ініціатори позачергової сесії облради стверджують, що їх звернення підтримали депутати фракцій «Батьківщина», «Фронт змін» та «Єдність».
Як повідомляло агентство, 21 листопада Кабінет Міністрів України ухвалив розпорядження про припинення процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною і ЄС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Михайло Показати IP 28 Листопада 2013 03:26
Своїм політичним хитанням Янукович в черговий раз розколов громадян України

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus