USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Дерибан по-волинськи: як отримати бурштинові землі безкоштовно

29 Грудня 2017 12:40
220 гектарів бурштинової землі у Маневицькому районі незаконно, завдяки підробці документів віддали у приватні руки чиновники-аферисти. Аби роздерибанити грунти з покладами «сонячного каміння» організували цілу злочинну систему. Натомість прокуратура області спохватилася вже тоді, коли усі документи були з мокрими печатками і повернути ділянки державі зараз не так легко.

Водночас представники влади Волині мовчки спостерігають за цим, натякаючи, що повертати землі з цінним покладами ніхто не збирається, повідомляє Під прицілом з посиланням на ТРК «Аверс».

Нещодавно 220 гектарів бурштинових земель Маневицького району дістались жителю Львівщини. Аби провернути таку аферу, чиновникам знадобилось 2 роки і понад 120 маневиччан, на яких позаписували земельні ділянки. Загалом обирали соціально-вразливі верстви населення, які б згодом не пішли воювати у суди. Людям давали кілька сотень гривень за «оренду» їхнього прізвища. Потім на них записували землю, яка в підсумку опинилась у приватних руках.

Щоб здійснити все швидше, залучали цілі сім'ї, виділяючи ділянки по 2 гектари на кожного члена родини. Фіктивні власники навіть не знали, що отримували землю і згодом, нібито комусь її продавали.

Про ситуацію знають і у владних колах Волині. Однак представник провладної БПП «Солідарність» Володимир Гунчик не бачить у цьому нічого підозрілого і вважає, що це лише нагнітання ситуації, а не справжній злочин.

Своєю чергою, голова Маневицької РДА Андрій Линдюк, почувши питання щодо дерибану бурштинових земель, рознервувався і намагався пошкодити техніку, перешкоджаючи журналістській діяльності.

Голова Маневицької сільради Олександр Гаврилюк повідомив, що запити на виділення земель почали надходити у 2015 році. Попри усі відмови, ділянки все ж почали роздавати з подачі Держгеокадастру.

Як зауважує видання, у такий спосіб нахабно обдурили маневиччан.

Натомість прокуратура забила на сполох лише тоді, коли всі документи були уже підробили і видані новому власнику. Кримінальне провадження порушили за фактом незаконного продажу землі. Зауважимо, через мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення ці ділянки взагалі не мали права продавати.

Автори підроблених документів на право власності мали отримати підозру, але підозрюваних волинським прокурорам знайти буде складно, адже навіть губернатор Волині Володимир Гунчик не бачить ніякого криміналу у цій справі і вважає це лише порожніми розмовами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus