USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Держаптеки не хочуть в структуру «Волиньфармпостачу»

1 Червня 2016 12:20
Державні аптеки №50, №133, №112 міста Луцька відмовляються приєднуватись до державної структури «Волиньфармпостач», попри перспективу отримувати вищу заробітну плату.

Про це йшлось під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області сьогодні, 1 червня.

У відповідному проекті рішення йдеться про те, щоб реорганізувати Державні аптеки №50, №133, №112 міста Луцька та приєднати їх до структури ДВТП «Волиньфармпостач», аби зміцнити потужну мережу комунальних аптек, що дозволить конкурувати з приватними структурами.

Натомість, завідувачі аптеки у листі до профільної комісії заявили, що аптеки можуть ефективно працювати при будь-якій формі власності. Мовляв, вони працюють стабільно, отримують прибуток, платять заробітну плату та податки. Вони наголошують, що колектив втратить індексацію заробітної плати у випадку приєднання до структури «Волиньфармпостач». Також тут переживають за можливі скорочення штату.

Член профільної комісії Святослав Кравчук зауважив, що Волинь - єдина область, де стрибки ціни на ліки були не так відчутні, адже «Волиньфармпостач» стримувало такі приватні мережі, як «Волиньфарм». Також держпідприємство розвинуло продаж ліків на селі.
Разом з тим попрохав «не чіпати тих, хто не збиткові, хоча б до кінця року». Мовляв, скарг на аптеки №50, 133 та 112 немає, вони не є збитковими, тому запропонував залишити все як є.

Депутат В'ячеслав Рубльов наголосив, що «Волиньфармпостач» є найуспішнішим комунальним підприємством області, має найвищу середню зарплату в області серед КП. Рубльов зауважив, що вищезгадані аптеки ніхто не закриватиме, не скорочуватимуть колектив. Натомість, люди отримуватимуть більшу заробітну плату, а «Волиньфармпостач» стане потужнішою та конкурентоздатнішою структурою.
Цю інформацію підтвердив і Директор ДВТП «Волиньфармпостач» Михайло Півнюк. Мовляв, якщо нині у вищезгаданих аптеках середня зарплата становить 4300 гривень на місяць, то в структурі «Волиньфармпостач» - 5000 – 6000 гривень. Півнюк відразу зауважив, що не залежно від рішення депутатів (приєднувати аптеки чи ні), його виконають. Проте наголосив, що знос матеріальної бази в аптеках 80%, в той час як в структурах «Волиньфармпостач» – 50%.

«Хоча, коли ми запускались, то в них було 40%, а в нас – 80%. У нас 54 об’єкти орендовані і лише 30 комунальні. Доля цих аптек на ринку міста становить 0,8%. Доля «Волиньфармпостач»– 15%», - заявив Півнюк.
Зрештою, депутати вирішили не поспішати з рішенням - члени профільної комісії побажали додатково ознайомитись зі звітною документацією по цих підприємствах, аби всебічно вивчити переваги та ризики такої реорганізації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Микола Показати IP 1 Червня 2016 15:56
Аптека №50 кусочок Радянського Союзу. Там навіть немає компьютера!
Володя до Микола Показати IP 1 Червня 2016 19:31
То Півнюк швидше совок. Який нібито хоче щось добре для людей зробити. За свою кишеню він перш за все думає. Хоче монополізувати аптеки які займаються виробництвом.
Пенсіонер Показати IP 1 Червня 2016 19:37
Шо ви фі*ньою займаєтесь. Дайте людям нормальні пенсії та можливість заробляти гроші. А не утворювати монополії та обкрадати пенсіонерів
Лучанка Показати IP 1 Червня 2016 20:33
Ці аптеки не займаються виробництвом.і для колективу краще буде у "волиньфармпостачі" а от завідувачем невідомо
Лучанин до Лучанка Показати IP 2 Червня 2016 18:15
А колектив такий дурний і не хоче йти до кращого))) Не смішіть мене. Монополізація це завжди шлях до гіршого. Хай приватизовують аптеки, буде конкуренція, будуть дешевші ціни, буде краще всім а не тільки Півнюку
Юрій до Лучанин Показати IP 2 Червня 2016 19:33
100% Тільки в конкуренції створюється щось добре для людей
Кварц до Лучанка Показати IP 2 Червня 2016 19:26
Незнаю, вроді би недавно по рецепту виготовили мені лікарство, причому недорого. А колектив хай сам оприділиться де їм краще
з 40-го до Кварц Показати IP 2 Червня 2016 19:51
І я брала там протаргол і бетадин по смішній ціні. Так шо хай той півнюк розслабиться

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus